Kako da šminkom “fejkujete” efekat salonskog “brow-lift” tretmana obrva?

brow lift

Brow lift tretman, poznatiji kao laminacija obrva se tipično radi u salonima, i to je dobro poznata tajna za sjajne, čupave i savršeno definisane obrve, bez obzira na vaše prirodne. Najbolji način da opišemo laminaciju obrva jeste “trajna” frizura za obrve. Zapravo, sam tretman koristi tioglikolnu kiselinu ili amonijum-tioglikolat – hemikalije koje se koriste u mini-val tretmanu, kako bi hemijski ojačala i učvrstila dlačice na obrvama. Pošto je brow lift tretman skup, a efekat traje svega par nedelja, sigurno ste se pitale da li možete nešto slično postići i kod kuće. U nastavku vam otkrivamo kako da “fejkujete” ovaj izgled!

Brow lift efekat kod kuće – korak po korak

Šta vam je potrebno:

  • Spiking glue “lepak” za pravljenje frizura
  • Tečni korektor
  • Spoolie četkica za obrve (ona poput četkice maskare)
  • Tanka olovka za obrve (u formi markera)
  • Pinceta

Postupak:

Najpre, oblikujte obrve tako što ćete počupkati višak dlačica. U drogeriji ili parfimeriji nabavite spiking glue lepak za kosu, namenjen kreiranju “spike” frizura. Ovaj proizvod kreira čvrste, špicaste krajeve frizure, tako da ona stoji ceo dan. Sličan efekat će imati i na obrvama. Iscedite količinu zrna graška na spoolie četkicu i time nežno raščešljajte obrve u smeru naviše. Potom, tečnim korektor nanesite ispod obrve, kako biste je oblikovali. Potom, olovskom za obrve iscrajte dlačice, jednu po jednu, kako biste ih popunili. Najbolje je da odaberete olovku u formi markera. Na ovaj način ćete najbolje postići efekat prirodnih obrva sa “brow-lift” efektom.

laminacija obrva

Rezultat:

Ako su vam prirodne obrve dosta tanke i retke, i rezultat će biti manje vidljiv. Svakako, spiking lepak za kosu pravi čuda, i veoma mala količina drži obrve na mestu. Posle nanošenja olovke za obrve, savetujemo vas da obrve ponovo iščešljate pokretima ka gore, kako biste postigli još prirodniji efekat. Na kraju dana, samo prebrišite obrve micelarnom vodom, kako biste skinule šminku. I to je to  vaš “brow-lift” efekat obrva je gotov!

Pročitajte još i: “Brow lamination” – alternativa microblading-u za prirodne pune obrve!

error: Content is protected !!