Četke za konturisanje lica: Vodič kroz sve vrste i modele

četke za konturisanje lica

Kada se radi o veštini konturisanje, postoji nekoliko važnih koraka: najpre morate savladati tehniku (ovo nije tako teško, samo ispratite naše tekstove na temu konturisanja). Potom, morate naći idealan proizvod – nisu sve kontur formule jednake. Postoje praškasti i kremasti proizvodi, različitih nijansi  i podtonova. Potom, morate naći vašu nijansu: previše siva ili previše tamna će dati vašem tenu “blatnjav” izgled. I na kraju, morate naći odgovarajući “alat” za ovaj posao. Baš kao i šminka, nisu sve četkice kreirane jednake, i važno je da znate razliku između tipa dlačice i nihovog oblika, kako biste našli idealnu kontur četku.

5 modela četki za konturisanje lica

#1: Ravna široka četka sa kratkim dlačicama

Ovo je jedan od najčešćih oblika četki za konturisanje i dizajniran je tako da možete bez poteškoća iscrtati kontur liniju ispod jagodičnih kostiju. Njene dlačice su kratke, gusto zbijene, širokog obima, kako biste jednim potezom mogle izvući savršenu kontur liniju, koju ćete posle, kratkim pokretima nagore – blendati. Ovaj tip četke je odličan i za kremaste kontur proizvode, jer je dlaka gusta i sintetička, i time bez poteškoća blenda proizvod u kožu.

#2: Meka, kupasta četka rastresitih dlačica

Ovaj tip četke je podjednako efikasan u nanošenje boje, kao i u blendanju i “buff-“iranju kontura za besprekoran rezultat. Njena mala veličina je čini idealnom za konturisanje bilo kog dela lica. Birajte one rastresite teksture, kako ne biste završili sa prejakim konturama na licu.

Povezano: “Face Sculpting” je nov način konturisanja – saznajte sve o ovom make-up trendu

#3: Koso sečena četka

Koso sečena četka je jedan od prvih tipova četki za konturisanje, koji je i danas omiljen mnogim šminkerima, ali i običnim ženama. Njena zakošena ivica čini je idealnom za prilazak jagodičnim kostima, a meke rastesite dlačice odlično blendaju praškaste konture u kožu. Koso sečena četka se može koristiti i za rumenilo.

#4: Fan četkica

Iako ovaj tip četke ne deluje kao prvi izbor za konturisanje – trebalo bi da bude! Ona daje samo prozirni lagani nanos boje, što je idealno za osobe koje ne žele dramatično skulpturiranje lica, već samo prirodno senčenje. Plus, sa njima možete naneti i hajlajter na jagodice.

#5: Kabuki četka

Male, kompaktne, lako staju u dlan, ali i u neseser – kako možete da ih ne volite? Kabuki četkice su zgodan pribor, ako želite maksimalnu kontrolu prilikom konturisanja. Njihove dlačice su obično kratke, gusto nabijene, a proizvod besprekorno blendaju u kožu. Osim toga – preslatko izgledaju u neseseru i na toaletnom stolu!

Pročitajte još i: Kako da pronađete idealnu nijansu za konturisanje prema podtonu kože?

error: Content is protected !!