6 stvari koje žene sa prelepom kožom rade ujutru – možete i vi!

jutarnja rutina

Sigurno ste se pitale kako skincare “zavisnice” neguju kožu ujutru? Od čišćenja lica, preko face mist-a, pa sve do seruma na bazi kofeina za podočnjake – otkrivamo sve detalje! Iako se većina nas fokusira na večernju negu kože, jutarnji režim nege je podjednako važan, za prelepu i blistavu kožu. Iako mnoge od nas nemaju dovoljno vremena da se posvete nezi lica ujutru pre posla, ipak postoji nekoliko brzih trikova koje primenjuju žene poznate kao “skincare” zavisnice. Njihova koža je blistava, ujednačena, ispolirana, a vi se pitate kako im to uspeva? Evo šta one rade ujutru!

Šta žene sa prelepom kožom rade ujutru?

#1: Čim ustanu, popiju čašu vode

Ako postoji samo jedna stvar koju “skincare” zavisnice shvataju ozbiljno – to je hidratacija. I ne pričamo samo o mazanju kože lica i tela kremama, već o konzumiranju preporučene količine vode tokom dana. Na taj način će i naše telo i koža primiti dovoljnu količinu hidratacije za optimalno funkcionisanje- Zato je prva stvar koju skincare zavisnice rade ujutru – ispiranje velike čaše mlake vode na prazan stomak.

#2: Čiste lice osvežavajućim gelom za umivanje

Ako mislite da vašoj koži ujutru nije potrebno čišćenje – razmislite opet! Pre nego što krenete sa rutinom nanošenja kremica i seruma, kožu je potrebno očistiti od ostataka noćne nege i masnoće koja se izlučila tokom noći kroz pore, kao i masnoće iz kose (sa jastučnice). Zato obavezno uvedite blagi osvežavajući gel za čišćenje lica kao drugu stvar koju radite ujutru!

gel za umivanje lica

#3: Osveže ten uz sprej za lice

Posle čišćenja lica, prva stvar koja će osvežiti kožu jeste prskanje face mist sprejem. Ovi sprejevi su obično formulisani sa antioksidantima i hranljivim sastojcima, koji hlade, osvežavajui hidriraju kožu odmah posle nanošenja.

#4: Nanesu proizvod na bazi kofeina

Kofein mora biti deo jutarnje rutine, ali ne samo kroz kafu. Jedan od najboljih načina da poboljšate umoran i naduven izgled očiju jeste da nanesete okoloočnu kremu ili serum koji sadrže kofein. Ovakvi preparati smanjuju umoran izgled kože.

Povezano: Kofein u skincare proizvodima – antioksidanti koji razbuđuje kožu

#5: Kombinuju antioksidante i SPF

Najbolji “power couple” nege kože su antioksidanti upareni sa SPF kremom, i to ove žene dobro znaju. Ova kombinacija sprečava buduća oštećenja kože, tako što “lovi” molekule slobodnih radikala, koji se stvaraju sunčevim zračenjem. Pre šminkanja, ovo je najbolja kombinacija: vitamin C serum i SPF krema preko!

Naša preporuka je kombinacija Skinology VITAMIN C seruma i SPF 25 hidratantne kreme!

vitamin c serum

#6: Uvek nanesu prajmer pre šminkanja

Poslednje, ali ne i najmanje važno – ove žene uvek nanesu prajmer pre šminkanja tena. Veliki je izbor vrsta i brendova koji nude prajmere: od hidrirajućih, preko onih mat, anti-pollution, color-correction, pa sve to onih za blurovanje pora, prajmer je krucijalan korak za postizanje besprekornog tena!

Pročitajte još i: Jutarnja i večernja rutina nege kože – ista ili različita?

error: Content is protected !!