HIT sezone: Metalik senke za oči! 10 predloga

Predstojeći praznici su idealno vreme da eksperimentišete sa metalik senkama za oči. Sve nijanse su dozvoljene, a u kombinaciji sa crvenim karminom definitivno ćete privlačiti pažnju na svakom koraku. U nastavku današnjeg teksta vam predlažemo kako da najbolje postignete metalik efekat na očima.

Metalik senke za oči su savršene za sve lepotice koje vole da eksperimentišu sa izgledom, kao i one koje vole da se ističu upadljivijom šminkom. Iako su metalik senke za oči prva asocijacija na dame sa modnih pista, i mi – obične žene – možemo podjednako dobro izneti ovaj trend.

Kada nosite metalik senke za oči izgledaćete hrabro i odvažno,  a vaše oči veće i otvorenije. Veoma je važno da se držite pigmentisanih formula koje sijaju i stvaraju efekat dubine, inače ćete izgledati kao tinejdžerka ili neko ko misli da su osamdesete i dalje u modi.

Umerenost treba da vlada u svemu, pa i u šminkanju očiju, te je nabolje da metalik senke za oči nosite samo na kapcima ili diskretno ispod očiju. Nećete pogrešiti ako prilikom ulepšavanja za večernji izlazak nanesete mat senku koja je za ton ili dva tamnija od vaše boje kože na luk arkade, a metalik senku preko celog kapka.

Tokom dana, suptilan izgled možete postići i korišćenjem jedne nijanse metalik senke za oči koja odgovara vašem tonu. Svetloj puti najbolje pristaju srebrne i platinaste nijanse, maslinastom tenu pristaju bronzana i zlatna, dok tamnoputim dobro stoje sve boje spektra. Zlatno roza metalik senka za oči stoji svima podjednako dobro, a na našem web shop-u ćete sigurno pronaći senku koja vam odgovara.

aaa
Za više informacija, kliknite na sliku!

Povezano: Kako da senku za oči pretvorite u ruž za usne!

Kako biste najbolje izneli ovaj hit sezone, od velike je važnosti nanošenje prajmera za senku kao što je Kremasti prajmer za oči kako biste osigurali da vaše oči budu istaknute ceo dan ili celu noć. Prajmer, koji će sprečiti razmazivanje i obezbediti postojanost vaše metalik senke za oči, nežno nanesite prstima.

Nakon prajmera, sledi nanošenje metalik senke za oči, po mogućnosti kremaste – pigmentisanija, postojanija i lakše ju je kontrolisati od senke u prahu. Senka u prahu je idealnija opcija za fiksiranje kremaste senke – izblendajte dve slične nijanse metalik senki za oči različitih tekstura i dugotrajnost je zagarantovana. Ako ne želite koristiti prirodne (za nanošenje senki u prahu) ili sintetičke (za nanošenje kremastih senki) četkice za senčenje, upotrebite prst za ublažavanje oštrog prelaza između senki različitih tekstura.

Pored naših smernica, donosimo vam i 10 predloga sa Instagrama kako da nosite metalik senke za oči.

A post shared by Dani Geheb (@dgbeauty_1998) on

A post shared by G L A M B A G E L (@glambagel) on

Povezano: TOP saveti: Naglasite oči uz pomoć senke (za svaki oblik oka)!

error: Content is protected !!