Pomalo bizarno: “Insta-ception” je novi Instagram make-up trend

Kačenje make-up look-ova na Instagram je više nego uobičajena stvar, ali šta bi bilo kada bismo vam rekli da možete da “naslikate” ceo Instagram post na vašem licu? Ovaj bizaran trend šminkanja započeli su mnogi make-up artisti na Instagramu, i moramo priznati da veoma realno oslikava razliku između prirodnog lica i tzv. “Instagram” šminke koja je često prenaglašena i neprirodna. U nastavaku pogledajte primere “Insta-ception” make-up trenda!

Ovaj beauty trend poznat je i pod imenom “Instagram vs. real life”. Kako bi kreirali look koji prati ovaj trend, šminkeri ostavljaju celo lice bez šminke, osim jednog malog kvadrata na očima ili usnama, koji oslikavaju da izgleda kao screenshot Instagram posta. Razlika između “golog” lica i tog kvadrata najbolje predstavlja nivo umetnosti koji dobra šminka zaista jeste!

Povezano: Ovo su najčudniji predmeti s kojima Instagram gurui nanose šminku!

Naravno, ovaj vid šminkanja pokazuje i razmere koje je zauzelo Instagram šminkanje, koje se zasniva na prenaglašenom, gotovo “drag-queen” make-upu. Beauty gurui objavljuju kratke video tutorijale gde pokazuju šminkanje slojevima i slojevima pudera, korektora i raznobojne smokey-eye stilove, koji prelepo izgledaju ispred kamere, ali su uživo – upak prenaglašeni i veštački.

Pogledajte u nastavku najinspirativnije primere “Insta-ception” make-up trenda.


View this post on Instagram

A post shared by Abby Roberts (@abbyrobertsartistry) on


View this post on Instagram

A post shared by JESSICA BRODERSEN (@instabeautybyjess) on


Samo jedno našminkano oko kao primer screenshota Instagram posta je najčešći primer koji možete videti na Instagramu, kucanjem hashtag-a #instaception.

Ovaj bizaran, “Insta-ception” trend šminkanja započeo je šminker @dom.skii iz Zapadne Australije, i zapalio ovu društvenu mrežu Usledile su rekreacije njegovog look-a i same ideje, a novi trend je rođen.

Povezano: Najluđi beauty trendovi sa Instagrama – nećete verovati!


View this post on Instagram

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀?dominic? (@dom.skii) on


View this post on Instagram

A post shared by ?Romanie-Jade Tulloch (@cakefacerj) on


Ovo je super ideja za Instagram post, ili kao make-up za maskenbal ili Noć veštica.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!