Kako da šminka duže traje – Must have make up proizvodi

Bliži nam se novogodišnja noć u kojoj svaka od nas želi da izgleda savršeno. Šminka je jedan od načina da svoju lepotu istaknete i te večeri zablistate. Danas ćemo vam pokazati šta je sve potrebno da savršena šminka ostane na mestu celog dana ili večeri.

Make up proizvodi koji čine da šminka traje duže

1. Prajmer (primer)

Pre nego što se posvetite tenu, stavite prajmer za lice. Njihova funkcija je da produže dugotrajnost pudera, da on u toku večeri ne bi skliznuo sa lica. U isto vreme sužavaju pore, tako da će vaša koža izgledati još lepše.

Danas se oni mogu naći u svakoj drogeriji, tako da ih vrlo lako možete uklopiti u vaš budžet. Neki od naših predloga su Garnier, Balea, NYX i Eveline, koji su prosečnog cenovnog ranga i nijedan ne prelazi 1000 dinara. Odaberite onaj koji vam po sastavu najviše odgovara, jer su po funkciji gotovo isti.

prajmeri za sminkanje

2. Baza za senku za oči

Nakon tena, na red dolazi šminkanje očiju. Obavezan korak pre šminkanja jeste nanošenje baze za senku. Ona će povećati pigmentaciju i produžiti trajnost senke, tako da ste sigurni da se ništa nije pomerilo do jutra.

I ove baze se mogu pronaći svuda, a mi vam predlažemo Avon, Essence ili Too Faced, ako imate normalne kapke, a ako su vam kapci malo masniji, onda je odličan izbor Artdeco baza, jer je najsuvlja od svih.

baze za senke

3. Prajmer za usne

Ako ste pristalica naglašenih usana, onda je savršena stvar za vas prajmer za usne. Produžiće trajnost karmina, on se neće razlivati, a vi nećete imati potrebu da stalno razmišljate o tome da li je sve na mestu. Posebno su dobri ako koristite mat karmine, jer će zagladiti usne.

Za razliku od prethodnih prajmera, oni su malo manje rasprostranjeni na našem tržištu. U nižem cenovnom rangu možete pronaći NYX, a ako želite da izdvojite malo više, odlična opcija je Too Faced.

lip prajmeri                               *foto: nyxcosmetics.com i toofaced.com

4. Puder u kamenu/prahu

I za kraj, make up proizvod koji nije potreban svima, ali ako imate masnu kožu, onda ga nemojte izostaviti. Puder u kamenu/prahu za matiranje. Postoje dve verzije ovakvih pudera. Jedne su transparentni, a druge u boji kože. Transparentni puderi matiraju lice duže vreme, ali je njihova mana ta što reflektuju svetlost od blica. Pa ako planirate da se slikate u toku večeri, izbegavajte njih.

Ako se ipak odličite za neki takav, naše preporuke su Essence i Aura. Što se tiče pudera u kamenu, koji nisu transparentni, kao najbolji su se pokazali Rimmel Stay Matte i jedan iz višeg cenovnog ranga, Mac Blot puder.

puderi za matiranje lica

5. Fiksator za šminku

Kada smo završili sa šminkom, potrebno je sve to fiksirati. U poslednje vreme se pojavilo dosta fiksatora, a najpopularniji su NYX i Aura. Fiksator je tu da make up drži na jednom mestu dugo vremena i što je najbolje, za njega ne morate izdvojiti puno novca.

fiksatori za fiksiranje i postojanost sminke

6. Lepak za veštačke trepavice

Većina devojaka u posebnim prilikama, ali i za večernji izlazak, stavlja i veštačke trepavice. Naš savet je da izbegavate lepak koji dobijete uz njih i da uložite u neki kvalitetniji. Lepak koji se dobija uz trepavice može da posluži za kratko korišćenje, ali ako želite da budete sigurne da se trepavice neće odlepiti na uglovima, ona potražite Aurin, Ardell ili Duo lepak.

lepak za vestacke trepavice

Sa ovim make up proizvodima možete biti sigurni da će vaša šminka stajati na mestu, bez dodatnih popravki bilo da je u pitanju dnevna ili večernja šminka.

Autor teksta: “Kako da vam šminka duže traje – Must have make up proizvodi”Jelena, Dressing case

error: Content is protected !!