Kako naneti različite vrste tečnog pudera za TOP efekat?

tečni puder

Verovatno ste i vi nekad kupile kvalitetan hvaljen puder, ali kada ste ga naneli – efekat ni približan pohvalama. Najverovatnije je razlog za to što niste pogodile adekvatan alat za nanošenje pudera prema njegovoj teksturi – bilo da je u pitanju gusti mat puder, lagani tečni, kremasti puder u stiku ili kompaktni krem puder. Zato vam donosimo ovaj ultimativni vodič kako da nanesete svaku vrstu tečnog pudera za najbolji efekat na koži.

Pravilno nanošenje različitih vrsta tečnog pudera

Lagani prozračni tečni puderi i BB kreme

Ova vrsta pudera ili BB krema treba da vam da laganu pokrivnu moć, uz “dewy” finiš na koži. Ovaj finiš daje blistavost i prirodni sjaj koži. Lagani puderi je poput tonirane kreme, tako da je najbolje da ga ugrejete toplinom prstiju i razmažete po koži prstima, poput kreme. Ovi puderi su često na bazi vode, nemaju ulja u sebi, te su veoma lagani. Zato su prsti najbolja opcija, jer bi četka upila previše proizvoda.

tečni puder

Teži mat tečni puder

Tečni puder koji imaju više pigmenta u sebi su najčešće teži na licu, daju punu pokrivnu moć i često imaju mat efekat. Najbolji alat za nanošenje ove vrste puder je sunđerasti beauty blender koji ste prethodno nakvasili i dobro iscedili. Sunđer će dati lepši finiš vašoj koži, sa minimalnim efekatom maske. Tamo gde vam je potrebno dodatno prekrivanje, samo utapkajte beauty blenderom još malo pudera. Prsti illi četka nisu baš najbolje rešenje za ovu vrrstu pudera, jer vam mogu ostaviti štrafte.

Povezano: Beauty blenderi aplikatori za šminkanje – kako izabrati?

Serum tečni puderi

Ova vrsta tečnog pudera je popularna od skoro: veoma je tečan, gotovo kao serum i pakuje se u boččicu sa pipetom. On je ubedljivo najlaganiji od svih vrsta pudera i namenjen je da daje efekat vaše druge kože. Na lice nanesite nekoliko kapi pipetom, baš poput seruma. Kako vam se ne bi razlio po licu jer je jako tečan, nabavite dobru “buffing” četku kojom ćete utrljati puder u pore, kako bi ostao fiksiran. Ako vam treba dodatno prekrivanje, upotrebite korektor, a nemojte dodavati još jedan sloj.

tečni puder

Kremasti puderi u stiku

Kremasti puderi u stiku koji izgledaju poput ogromnog karmina su veoma popularni trenutno. Čak i je rijaliti zvezda Kim Kardašijan izbacila svoje verzije pudera i kontur proizvoda u stiku. Oni su dosta teški i masni po svojoj teksturi. Kako biste ih naneli na najbolji način, nanesite nekoliko štrafti po licu i ublendajte ih ravnom sintetičkom pljosnatom četkom koja daje najbolju moguću pokrivnu moć.

tečni puder

Kremasti kompaktni puderi

Kremasti puderi koji su u formi kompaktnog proizvoda u kutijici sa ogledalcetom (poput pudera u kamenu) se najviše koriste u profesionalnoj make-up sferi. Međutim ukoliko preferirate ovu vrstu pudera, znajte da se on najbolje nanosi vlažnim ravnim sunđerčićem koji se dobija uz ovu vrstu pudera. Ovaj sunđer morate redovno prati i menjati, jer se na kremastim teksturama lako zapate balterije. Zato predlažamo da nabavite set trouglastih sunđerčića za nanošenje kompakt pudera. Blago ih nakvasite i utapkavajte za najprirodniji efekat na koži.

tečni puder

Pročitajte još i: 7 trikova sa TEČNIM PUDEROM koje morate da znate

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!