Koliko često bi trebalo da menjate beauty blender sunđer?

beauty blender

Da li se sećate kada su influenseri i make-up gurui sekli korišćene beauty blender sunđere i strašni prizori buđavog sunđera za čas su obišli mreže? Ovo je jedna od važnih beauty lekcija, jer baš kao i kozmetički proizvodi, i make-up sunđeri imaju rok trajanja, koji se ne sme ignorisati. S tim u vezi, često nismo sigurni kada tačno treba da zamenimo ovaj omiljeni roze sunđerčić. Zato je tu lepotica.rs da vas posavetuje.

Beauty blender i higijena

Idealno gledano, sunđerčić bi trebalo da se pere posle svake upotrebe, kako bi se izbeglo nakupljanje bakterija u njemu. Beauty blender postaje ispunjen ćelijama kože, i stoga se bakterije mogu početi razmnožavati u sunđeru. A ovaj rat bakterija, ukoliko prođe neprimetno može itirati kožu i doprineti nastanku akni i bubuljica, ako ih imate. Ukoliko se neki potencijalni alergeni zadrže na sunđeru posle aplikacije, vrlo je verovatno da će ponovljeni kontakt dovesti do upalnog osipa na koži.

beauty blender

Naravno, rast bakterija možete izbeći ako u potpunosti izbegnete da kvasite sunđer. Ipak, to nije moguće, s obzirom na to da se tečni i kremasti make-up proizvodi najbolje blendaju upravo vlažnim beauty blenderom. Ipak, ako želite maksimalni higijenski momenat, koristite jednokratne trouglaste bele sunđerčiće, koje obožavaju profesionalni šminkeri, jer ćete uvek koristiti nov sunđerčić.

Povezano – 8 super trikova sa beauty blenderom koji će vas oduševiti

Kada bi trebalo zameniti beauty blender?

Make-up artisti i dermatolozi se slažu da bi sve sunđere za šminkanje trebalo menjati redovno, na svaka tri meseca, iako ste ih redovno prali. Ukoliko želite da ih maksimalno očistite, pre isteka roka od 3 meseca, ubacite ih slobodno u veš mašinu.

beauty blender

Pročitajte još i – Najbolji saveti za čišćenje beauty blendera bez muke

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!