Make up trendovi za proleće / leto 2014.

By  |  0 Comments

Modne piste i svetski dizajneri predstavil su nam make-up standarde za proleće / leto 2014. Pre svega, akcenat ove sezone je na zdravoj koži, lepom tenu i adekvatnoj nezi.

Različiti periodi u našim životima  kao i vremenske promene, traže različitu negu koze lica. Zato shodno godisnjem dobu, treba menjati i set korišćenja kozmetičkih proizvoda za lice i make up-a.

Make up za proleće – Smeo i upadljiv!

Za predstojeću sezonu make-up trendovi su smeliji. To podrazumeva upadljivi narandžasti karmin i to od neon narandžaste boje pa do koralne, u kombinaciji sa olovkama iste nijanse, za iscrtavanje kontura usana. Karmini mogu imati mat zavrsnicu ili satensku notu kao i neon nijansu, stvar je izbora. Da bi izneli ovako upadljive usne, trebalo bi kombinovati sa kratkim potezom crnog krejona na očima.

Kada govorimo o odabiru senki za oči, za predstojeći sezonu, koristimo kombinaciju više nijansi ljubičastih senki a to su nijanse lavande, orhideje i jorgovana,  koje su svakako sastavni deo trenda za ovu sezonu. Isto tako, aktuelne i plave oči, odnosno, akcenat je i na takozvanom „ispranom“ izgledu plave senke na kapcima, mada može se upotrebiti i rojalno plava linija senki. Veoma je aktuelno i jasno grafičko oblikovane ivice oka ajlajnerom  ili upotreba crnog krejona sa ravnim potezima, odnosno jasno iscrtanom ivicom ili ćoškastim oblicima, sto će vasem oku dati veoma privlačan izgled.

In je i osunčan, prirodan make up

Takođe aktuelan je i prirodni izgled make up-a baziran na preplanulom tenu, odnosno bronzanom sjaju. Za zdrav i blago preplanuli izgled lica, savetuje se upotreba rumenila u boji kajsije sa jasno istaknutim jagodicama, kao i bronzera sa zlatnim česticama.

Vraća se i izgled iz 60-tih, što podrazumeva make up sa akcentom na veštačkim trepavicama.  Naravno, treba voditi računa o izboru trepavica koje će pristajati vašem oku. Na mnogim revijama imali smo prilike da ove sezone vidimo neodoljivo duge i guste veštačke trepavice, koje naravno, nikoga nisu ostavile ravnodušnim.

Modne piste su potvrdile da se tanke obrve definitivno još uvek ne vraćaju u modu. Umesto toga “dečačke obrve” opet su dominirale ove sezone. Ako prirodno imate deblje obrve, nemojte ih tanjiti, samo ih oblikujte a to možete postići  senkom za obrve .

Još jedan od make up trendova 90-tih se vraća na modnu scenu a to je beli ajlajner na kapcima kao i bela olovka iscrtana na donjoj liniji očiju, sto će učiniti vaš igled svežijim.

Autor teksta: Bojana Savić – Professional Make Up Artist

 

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!