Korektivna šminka: Kako da efikasno prekrijete crvenilo na licu?

By  |  0 Comments

Crvenilo lica – dobro poznato stanje od kojeg pati veliki broj ljudi. Da li se radi o rozacei, ili crvenilu čiji je okidač stres, problemi su isti. Crvenilo može učiniti da se osećate nesigurno i da se dosta šminkate u nadi da ga “zamaskirate”. Ako vam je ovo poznato stanje, onda znajte da rešenje postoji: možete prekriti gotovo svaku vrstu crvenila uz pomoć korektivne šminke!

Šta god da je uzrok crvenom licu, prava šminka naneta na efikasni način će kamuflirati crvenilo, baš kao da ga ni nemate! U nastavku sledi step-by-step vodič kako da se našminkate, a da prekrijete crvenilo da se ne vidi!

Šta je crvenilo kože?

Osim ako niste daltonista, ne bi trebalo da prodje puno vremena dok ne shvatite da patite od crvenila kože. Ovo stanje se odnosi na svako crvenilo koje javlja na koži lica u manjim ili većim regijama. Zato, čak i ako primetite manju “crvenu fleku” na obrazima, ili oko nosa – znajte da se i to računa kao crvenilo kože.

crvenilo lica

Zašto je vaše lice crveno?

Ako se borite da tačno odredite izvor crvenila, znajte da niste same. Postoji pregršt razloga zašto koža lica crveni, a neki od najčešćih su:

  • blage iritacije kože (gde crvenilo traje par dana), pa do onih jačih
  • upotreba prejakog čistača lica
  • previše grub piling
  • hemijski piling
  • akne
  • ozbiljnija stanja kože poput rozacee, alergijske reakcije, ekcema ili psorijaze

Povezano: Kako da razlikujete i prepoznate različite vrste crvenila kože?

Prekrivanje crvenila kože šminkom

Korak 1: Nosite SPF kremu da zaštite kožu od sunca

Pre nego što nagomilate šminku, ključno je da nežnu, cvenu kožu zaštitite kremom za lice širokog spektra UV zaštite, sa faktorom od bar 20. Zapamtite, da koža može da izgori i tokom oblačnog dana, zato je važno da SPF zaštitu nosite CELE godine.

Mi vam predlažemo Skinology SPF 25 hidratantnu kremu za lice.

crvenilo lica

Korak 2: Prajmer za glatku podlogu

“It’s all about that base” – ovo je veoma tačno kada se radi o šminkanju. Započnite nanošenje šminke uz prajmer koji će pomoći da vaša rutina prekrivanja crvenila prodje glatko. Izjednačite ton i teksturu kože uz kvalitetan prajmer. On će pomoći da se korektor i puder ravnomerno nanesu. Nežno ga rasprostrite po licu i umasirajte prstima.

Korak 3: Zeleni korektor za kolor-korekciju

Ako se plašite kolor-korekcije – tvrdimo da nema potrebe! Samo iskoristite znanje sa likovnog o krugu boja: crvena boja stoji nasuprot zelene, što znači da se ove dve boje medjusobno neutrališu i isključuju. Zato je korektor zeleno boje čudesni “mali radnik” koji će pomoći da prikrijete svaku vrstu crvenila.

Korak 4: Prekrijte zeleni korektor onim u boji kože

Posle kolor-korekcije, vreme je da nanesete korektor u boji vaše kože, kako biste prekrili zelenilo. Natapkajte korektor jače prekrivne moći preko zelenog mesta i izblendajte.

Povezano: Kolor-korekcija za početnike

crvenilo lica

Korak 5: Tečni puder koji prekriva sve

Dodavanja sloja tečnog pudera će vam pružiti savršeno glatki izgled. Kako biste zakamflurali svako crvenilo, uzmite tečni puder visoke prekrivne moći lagane teksture. Izblendajte ga beauty blender sunđerčićem, za najprirodniji finiš.

Korak 6: Fiksirajte šminku puderom u prahu

Dovršite šminkanje tako što ćete celo lice poprašiti transparentnim puderom u prahu, uz pomoć velike pufnaste četke. Ovako ćete fiksirati šminku i učiniti da se ona ne pomera i ne klizi, da ne bledi i ne ostavlja tragove na odeći.

Korak 7: Ostatak šinke je isto važan

Nemojte “uništiti” sav trud i napor oko prikrivanja crvenila tako što ćete naneti pogrešnu nijansu rumenila i karmina, koje dodatno ističu crvenilo. Izbegavajte tople nijanse rumenila koje naglašavaju crvene tonove kože. Birajte rumenila hladnog podtona, poput mauve i hladnih pink tonova. Osim toga, izbegavajte crvene karmine (iz očitih razloga), a priglite neutralne nude nijanse.

Predlažemo vam City Color Quad paletu kremastih korektora sa odličnom moći prekrivanja, po super ceni!

Selection_005

Pročitajte još i: 5 znakova da vam krema za lice ne odgovara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!