Make-up trendovi za proleće/leto 2020: Boje u fokusu

make-up trendovi

Iznesite vaše najšarenije palete, jer se make-up trendovi za proleće i leto 2020. fokusiraju na boje! Neon i pastelni tonovi vladali su modnim pistama, na kojima su predstavljeni ovi trendovi, a ten je perfektan kao i uvek. Takođe, prisutne su šljokice, gliter, sjaj i kristali! Jednom rečju – izuzetno kreativna i zabavna make-up sezona. U nastavku smo vam izdvojili najpopularnije trendove šminkanja koje ćemo nositi ovog proleća i leta!

Kako ćemo se šminkati ovog proleća i leta?

#1: Savršena koža

Tokom prethodnih godina, činilo se da su make-up artisti prevazišli tečne pudere i korektore, ali čini se da se ovi proizvodi za usavršavanje tena vraćaju za leto 2020. Ipak, ne radi se o “fasada” tenu, već o tankom sloju blistavog tečnog pudera i par kapi dobro izblendanog korektora.

Traži se prirodni, “dewy” finiš tečnog pudera, uz dodatak malo hajlajtera duž nosa i jagodica. Sličan efekat možete postići i sa BB kremom.

#2: Povratak kontura i hajlajta

Isto kao što se tečni puder vraća na make-up scenu, tako se polako vraća i suptilno konturisanje i hajlajting. Naravno – ovo i dalje nisu ektremne tehnike koje koriste Instagram influenceri, već nežno skuplturiranje lica.

Koriste se prirodne, “taupe” konture, koje naglašavaju jagodice, i dodir hajlajtera na u uglovima očiju. Ključna reč je: suptilno!

Povezano: Kako da odaberete idealnu boju za konturisanje prema podtonu kože?

#3: Blush Draping

Ove sezone, nosiće se roze rumenilo (neutralno roze i hladno roze), i to u velikim količinama! Koristi se “draping” tehnika, nanošenja, koja podrazumeva da se rumenilo nanosi počev od jagodica, pa sve unazad, do slepoočnica, i da se maltene spoji sa senkom za oči.

Pink rumenilo se kombinuje sa ultra-dewy tenom, za svež, mladolik i prirodno izgled, poput rumene devojčice. Roze rumenilo je idealno da kreirate monohromatski izgled, koristeći ga kao senku za oči i rumenilo.

#4: Watercolor eye make-up

Ovog proleća i leta, naoružajte se prelepim pastelnim senkama za oči u svim veselim bojama i kreirajte vaše remek-delo poput vodenih boja. Nekoliko različitih nijansi nanesite oko gornjeg i donjeg kapka, kako biste kreirali “halo” oblik.

Potezi pastelno plave i ljubičaste na očima, daju sanjiv, delikatan izgled, oktrivajući nežnu, umetničku stranu u vama.

#5: Grafički ajlajner

Ako pratite make-up trendove, sigurno ste primetili ovaj trend: uz pomoć raznobojnih ajlajnera, kreira se grafički izgled. Ovaj look može biti i messy, ali i precizan u isto vreme. Dakle – vreme je da se naoružate raznobnojnim tečnim ajlajnerima i počnete da vežbate!

#6: Ogromne veštačke trepavice

Kada su se na revijama koristile veštačke trepavice, one su bile sve, samo ne stuplne! Za ovu sezonu, traže se kreativne, neobične, skoro pa bizarne veštačke trepavice.

Nose se one masivne veštačke trepavice, pa čak i na donjem kapku. Raznobojne, svilene, crvene, plave… samo nebo je granica, kada je reč o izborima.

#7: Sjajni “stain” na usnama

Kako se mnoštvo beauty trendova iz ranih 2000-ih vraća, bilo je samo pitanje vremena, kada ćemo ponovo nositi sjajeve na usnama. Za razliku od sjajeva koje smo nosile u osnovnoj i srednjoj školi, današnje formule pružaju sjaj i malo boje, ali bez lepljivosti.

Nebitno da li imate full-glam make-up na sebi, ili samo BB kremu i maskaru, sjsaj za usne se uklapa baš u svaku situaciju!

#8: Koralne matte usne

Ne baš crvena, i ne baš pink – koralna nijansa je savršena “in-between” nijansa i odličan je izbor za prolećno-letnju sezonu. Umesto prozirnih i sjajnih koralnih ruževa, ove sezone prigrlite mat koralne usne, i napravite svoj lični pečat uz ovaj make-up proizvod!

Pročitajte još i: Make-up trendovi za 2020. godinu – TOP 7

error: Content is protected !!