Male tajne profesionalnih šminkera: 3 saveta koja ćete obožavati

By  |  0 Comments

Sigurni smo da ćete se složiti sa našim stavom da efekat šminkanja ne zavisi samo od kvaliteta kozmetičkih proizvoda koje koristite, već i od načina na koji ih koristite, tačnije od veštine šminkanja koju posedujete. Upravo zato, rezultati profesionalnog šminkanja se u velikoj meri razlikuju od rezultata „običnog“ šminkanja. Međutim, da biste se i sami savršeno našminkali, ne morate da upišete kurs profesionalnog šminkanja, dovoljno je samo da saznate tajne profesionalnih šminkera.

U tekstu koji je pred vama, otkrićemo vam kako da prikrijete proširene pore uz pomoć tečnog pudera, kako da izaberete ruž koji će se savršeno uklopiti uz vaš ten i kako da vizuelno produžite trepavice uz pomoć ajlajnera.

3 saveta profesionalnih majstora

Kako da savršeno prikrijete proširene pore tečnim puderom?

Da biste savršeno prikrili proširene pore tečnim puderom, bez obzira koji aplikator koristite, puder nikada i nikako nemojte nanositi pravolinijskim pokretima. Na taj način, samo ćete naglasiti nedostatke koje biste želeli da prikrijete, a u najvećoj meri pojačaćete primetnost proširenih pora. Ono što treba da uradite, jeste da puder nanosite kružnim utapkavajućim pokretima. Takvim pokretima, postiže se efekat popunjavanja pora i samim tim, pore bar vizuelno postaju zatvorene. Pritom, kako bi ovakav postupak bio što uspešniji, kružno utapkavanje započnite na centralnom delu jagodica, a zatim se u koncentričnim pokretima prebacujte ka širim područjima lica.

Kako da izaberete ruž koji će se savršeno uklopiti uz vaš ten?

Iskustvo profesionalnih šminkera, pokazalo je da je boja kože na jagodicama prstiju, zapravo najpribližnija, pa često i identična tenu vašeg lica. Zato, pre nego što nanesete ruž na usne, predhodno na jagodici prsta isprobajte koliko je njegova boja kompatibilna sa vašim tenom.

Kako da uz pomoć ajlajnera produžite trepavice?

Ukoliko smatrate da su vaše trepavice kraće nego što želite, vizuelno ih možete produžiti ajlajnerom i to vrlo jednostavno. Ono što je potrebno da uradite, jeste da uzmete ajlajner i da ga precizno i uredno nanesete u vidu sitnih tačkica na kapke i to uz sam koren trepavica. Pritom, vodite računa o tome da tačkice budu u savršenoj liniji, odnosno da svaka bude na jednakoj udaljenosti jedna od druge i na jednakoj udaljenosti u odnosu na ivice kapaka. Kada nanesete tačkice, sačekajte da se ajlajner potpuno osuši, pa tek onda nanesite maskaru. Primetićete da su vaše trepavice vizuelno zaista duže.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!