“Mikrohajlajting” je novi make-up trend za “lifting” efekat lica

mikrohajlajting
TikTok/Printscreen

Koja od nas ne voli hajlajtere i predivan sjaj koji oni daju? Sa više prisutnih “hajlajting” trendova koji su trenutno aktuleni, jedan je privukao našu pažnju. Radi se o “mikrohajlajtingu”, poznatijem još i kao “Dream Girl” hajlajt tehnici na TikTok platformi. Ova metoda posvetljivanja lica na pravim mestima zahteva minimalne korake, a daje savršeno skulpturirano lice.

Šta je tačno “mikrohajlajting” lica?

Radi se o tehnici hajlajtovanja lica (nanošenja hajlajtera, odnosno svetlijeg proizvoda), kako bi se dobio “lifting” efekat na koži. Dok najveći broj šminkera i make-up gurua sa Interneta koristi belu olovku za ovaj look, vi možete korisiti i druge proizvode.

@m.a.k.e.u.p.i.e TUTORIAL DE MICRO ILUMINACIÓN ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ #makeuptutorial #spreadhype #microiluminacion #microhighlighting ♬ Calming and healing Lofi Hiphop(899982) – Oren

Kako da postignete ovaj trend?

Za “mikrohajlajting” tehniku, biće vam potreban tečni hajlajter ili korektor. Važno je da znate da beli hajlajter, korektor ili olovka neće funkcionisati na svakome, i zato je potpuno u redu da koristite nijansu koja odgovara vašem tenu. Ako preferirate mat look, možete koristiti olovku koja je 1-2 nijanse svetlija od prirodnog tona vaše kože. Možete se odlučiti i za korektor.

Ako volite i mat i sjajni efekat, kombinujte tečni korektor tu gde želite matte finiš, i hajlajter tu gde želite sjaj i šljokice. Ne postoji neko konkretno pravilo – “mikro-hajlajting” trend se zasniva na onome što vama dobro stoji. Testirajte više nijansi kako biste našli kombinaciju koja odgovara vama.

Povezano: 5 neočekivanih tačaka na licu gde možete naneti hajlajter

Instagram/Printscreen

Step by step

#1: Mapirajte gde želite “mikro-hajlajt”

Nakon što se nanele tečni puder, konture ili bronzer, treba da mapirate regije na kojima želite “mikro-hajlajt” efekat. Najbolji efekat je ipak sa kremastim hajlajterima, jer koži daju najprirodniji sjaj, kao da ste izašli iz saune.

Nanesite hajlajter na unutrašnje uglove očiju, ispod obrva, duž nosa i pokretima naviše, oko spoljašnjih  uglova usana. Možete ga nanesite i u spoljašnje uglove očiju i sugde gde želite “lift” efekat. Možete naneti malo praškastoj hajlajta i na sredinu kapaka.

#2: Izblendajte i fiksirajte

Bilo da koristite prste, četkicu ili sunđer, važno je da znate da proizvod morate dobro izblendati. Prsti su najbolji za kremaste proizvode, jer njihova toplota ugreje i rastopi proizvod, tako da dobijete najprirodniji izgled. Ako koristite olovke ili korektor, onda će četkice ili sunđeri biti najbolje rešenje za izblendan izgled. Na kraju, pre fiksiranja šminke, dobro pogledajte da li nekom delu treba jače blendovanje. Onda možete naneti fiksator u spreju.

Pročitajte još i: 7 razloga zašto je vaša rutina nepotpuna bez hajlajtera

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!