Ombre usne – Uvek u trendu i neodoljive

By  |  0 Comments

Tehnički gledano, Ombre usne su „stara vest“ u svetu beauty trendova, ali ako se osvrnete na društvene mreže, videćete da je blistavi dvotonski izgled još uvek prilično dominantan.

Naslovna foto: www.pinterest.com

Prelepe Ombre usne savršeno su pogodne za ovu sezonu. Pretvorite jesen u razigrano istraživanje jarkih boja, zemljanih neutralnih i retro vibracija. Šta drugo, zapravo, da radite kada ne možete da odlučite koju boju karmina ćete staviti na usne.

Kada je karmin u pitanju, nebitno da li su Ombre usne zastarele kao trend. Mešanje tonova od svetlijih do tamnijih na usnama je smeo način da konturišete vaše usne i dodate zanosnu notu vašem ličnom stilu jer čini da usne izgledaju vizuelno punije i zanosnije.

Pregršt fotografija, kako na Instagramu, tako i na Pinterestu, svedoče da su Ombre usne više nego prolazna moda. Mogućnosti su otvorene i kao kod većine stvari, malo samopouzdanja je sve što vam je potrebno da nosite nekonvencionalne boje na usnama.

Povezano: Savršene usne: 5 EFEKTNIH načina nanošenja karmina!

Kako da postignete ombre usne?

Postoje različiti načini da uradite Ombre usne, u zavisnosti od efekta koji želite postići, ali svi će vam priuštiti neodoljiv krajnji rezultat. Možete koristiti olovku i sjaj za usne, ali se i igrati različitim vrstama karmina. Najuspešniji izgled za Ombre usne se postiže korišćenjem kontrastnih tonova iz iste porodice boja, a najvažnija stvar koju treba da zapamtite je da na kraju ublendate boje, u suprotnom, možete završiti sa neredom na usnama.

Ukoliko se odlučite za Ombre usne pratite sledeće korake:

  • hidrirajte usne labelom,
  • nanesite tanak sloj podloge pomoću sunđerastog aplikatora za šminkanje – Ombre usne će vam biti postojanije,
  • olovkom za usne/karminom tamnije boje iscrtajte ivice vaših usana i popunite spoljnu polovinu usana ili nanesite olovku/karmin u uglove usana, povlačenjem olovke/karmina nešto više ka centru, a čak možete naneti olovku/karmin horizontalno ili vertikalno tako da je jedan ugao usta ili usne svetlije boje,
  • u zavisnosti od tehnike koju ste izabrali, prstom ili četkicom aplicirajte sjaj za usne ili karmin ili čak olovku za usne svetlije boje po vašem izboru u unutrašnju polovinu usana, centar vaših usana ili jedan ugao usta,
  • opciono – pomoću pudera ili svetlije senke za oči naglasite svetliju oblast usana,
  • dobro ublendajte boje da dobijete Ombre efekat.

Pogledajte u galeriji fotografija ove divne Ombre usne i dajte im šansu dok se igrate sa vašim jesenjim stilom.

A photo posted by @laurag_143 on

Povezano: Učinite usne vizuelno većim i punijim uz pomoć šminke!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!