Ovi make-up trendovi iz 80-ih će se ponovo nositi u 2024. godini

šminka osamdesete

Naramenice i velika kosa – ovo zvuči kao početak nekog od MTV spotova iz 80-ih. Kada se vratimo u ovu deceniju, sećamo se fuksija-usana, metalik senke i jarkog rumenila, koje se nosilo na slepoočnicama. Verovale ili ne – šminka inspirisana ovom decenijom je ponovo aktuelna. U nastavku otkrivamo kako da uklopite moderne verzije ovog trenda u svoje šminkanje.

7 make-up trendova iz 80-ih koji se ponovo nose

1. Jarko rumenilo

Jedno od glavnih make-up pravila 80-ih je vibrantno rumenilo. Upečatljivo rumenilo preko obraza, jagodica, sve do slepoočnica se opet nosi, ali sada imamo kvalitetnije proizvoda sa kojima se može postići željena pigmentacija. Koristite nadogradivo, pigmentovano, kremasto rumenilo, koje će dati prozirni sjaj obrazima, uz prirodni nanos boje. Počnite nanošenje rumenila na obrazu, u ravni sa zenicom oka i razmažite ga sve do linije kose.

2. Plava senka za oči

Od svih raznobojnih make-up trendova, plava senka za oči je zaista emblem šminke 80-ih.  Tokom te decenije, baby plave senke su kompaktno bile nanošene preko kapka, za skoro pop-art estetiku. Sada možete prilagoditi ovaj trend modernijem životnom stilu, kako biste mogle svakog dana nositi plavu boju na očima. Nanesite je kao detalj, uz kombinaciju sa zemljanim tonovima, kako ne biste nadjačale ostatak šminke.

Povezano – Beauty istorija – saznajte koji make-up trendovi su bili popularni u godini kada ste rođeni

View this post on Instagram

A post shared by Tyron Machhausen (@tyronmachhausen)

3. Usne boje fuksije

Upečatljive usne nikada nisu ispale iz fokusa, ali vibrantne usne u fuksija boji su nešto što vrlo često asociramo sa 80-im. Za mat usne, potražite pigmentovani tečni ruž sa dugotrajnom formulom. Ako preferirate saten ili gloss finiš, koristite pigmetnovani balm, koji će dati prozirni sjaj, kao omaž 80-im.

4. Prirodne, čupave obrve

Prirodno pune, žbunaste obrve su bile go-to izgled 80-ih, pre nego što su pencil obrve preuzele primat 90-ih. Koristite prajmer za trepavice, kao tajnu a punoću obrva. Gel za obrve kroti obrve, ali ako želite punoću, probajte prajmer za trepavice na obrvama. Potom, nanesite braon maskaru za obrve, kako biste dobile iluziju dubine i punoće.

5. Glam grandž šminka

Jedan od beauty stilova koji su zacementirali Cher kao ikonu stila jeste glam grandž. Od tada, ovaj look je evoluirao u smokey eye. Kako biste dobile ovaj efekat, koristite gel-ajlajner u teglici koji će pružiti hiper-preciznu aplikaciju i dugu moć trajanja.

6. Metalik finiš

Metalik finiš je bio ogromna stvar 80-ih, bilo na kapcima ili očima. Tada je davao grandž momenat, ali sada je postao elegantan. Umesto da koristite proizvode koji daju grub finiš, visokog kontrasta, potražite višenamenske formule, sa reflektujućim česticama.

7. Kombinacija pink i ljubičaste

Kombinacija pink i ljubičaste se čini kao večna. Ako nanesete difuzirani pink ili ljubičasti hajlajter preko rumenila, na najvišu tačku lica, i izblendate je prema stranicama lica, dobićete momentalni look iz 80-ih. Takođe, ako nanesete ljubičasto-sedefaste šljokice preko roze senke na oči, dobićete disko-look iz 80-ih.

Pročitajte još i – Ovo su aktuelni make-up trendovi za zimu 2023/24.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!