Glitter & Sparkle: 6 saveta kako da dodate praznični duh u svakodnevno šminkanje

praznična šminka

Ko još ne voli šljokice i prazničnu šminku? Samo neka sija – to je poruka decembra meseca. Naravno, to ne znači da su šljokice rezervisane samo za novogodišnju noć, već vaš make-up možete učiniti prazničnim svakog dana. Ako zazirete od šljokice i generalno, svetlucave šminke – u nastavku vam donosimo sjajne predloge kako možete i svakodnevnu šminku učiniti prazničnom!

Kako da dodate šljokice u svakodnevno šminkanje?

#1: Svetlucavi sjaj za usne

Ako ostatak šminke držite svedenim (mat, zemljane boje), na usnama bez problema možete poneti sjaj prepun svetlucavnih šljokica. Ukoliko mislite da se sjajevi više ne nose – grešite. Era mat karmina je na sreću završena, tako da su sjajevi za usne ponovo u fokusu. Birajte neutralne boje sjajeva, sa šljokicama u sebi, i nanesite ih preko olovke u boji vaših usana.

#2: Glitter ajlajner

Svetlucavi ajlajner je must-have za specijalne događaje ili prilike. Ali, ovaj make-up proizvod bez problema možete naneti i za svakodnevno šminkanje. Naravno, ne želite da preterate, i crtate debelu liniju, koja je vidljiva iz aviona. Odaberite neutralnu metalik nijansu, poput bronzane ili teget, i uz dva sloja maskare, ovo je sve što vam je potrebno za praznični make-up, a da je prilagođena svakom danu.

Povezano: Praznična šminka – top saveti za nošenje glitera na očima

praznična šminka

#3: Hajlajter

Da li postoji lepši make-up proizvod od dobrog hajlajtera? Ovaj svetlucavi prah koji najčešće dolazi u kompaktnoj formi prelepo naglašava visoke tačke lica (vrhove jagodica, kost iznad obrve, vrh nosa, Kupidonov luk). Birajte uvek hajlajter prema podtonu vaše kože – ako ste hladnog podtona, odgovaraće vam hajlajteri koji vuku na roze ili srebrno, a ako ste topli, birajte one sa zlatnim odsjajem. Kako ne biste preterali za svakodnevno šminkanje, neka ostatak šminke bude mat i sveden.

#4: Svetlucava senka u uglu oka

Jedan od najlakših načina da učinite da vam oči izgledaju svetlije, življe i budnije jeste da prekrijete unutrašnji ukao oka svetlim, jarkim šimerom. Uzmite omiljeni pigment ili senku zlatkaste boje i malu četkicu, i nanesite malo praha u unutrašnji ugao oka, za praznični suptilni look.

#5: Svetlucavi dekolte

Najverovatije, vaše dnevne aktivnosti ne zahtevaju da pokažete mnogo dekoltea – ali ako nosite neku bluzu ili džemper dubokog izreza, iskoristite to da dodate šljokice! Poprašite malo hajlajtera ili body glittera po dekolteu i uživajte u prazničnom make-upu!

praznična šminka

#6: Šljokice na noktima

Ako želite da najsuptilnije obeležite prazničnu sezonu, neka to bude kroz šljokičasti lak za nokte. On je nosiv i suptilan za svaki dan, i ne privlači toliko pažnje, kao što to činim svetlucava šminka. Birajte lakove prepune srebrnih, zlatnih ili raznobojnih šljokica za prazničnu sezonu!

Pročitajte još i: 5 suptilnih načina kako da dodate šljokice u novogodišnji outfit

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!