Saveti za šminkanje tokom zimskog perioda

šminkanje zimi

U toku zimskog perioda, vaša koža je izložena nizu spoljašnjih faktora koji na nju deluju agresivno i otežavaju joj mogućnost da sačuva prirodnu PH vrednost i izbegne pojavu iritacija. Najgore što u ovom periodu možete učiniti za svoju kožu, jeste da se nepravilno šminkate i time dodatno umanjite otpornost kože.

Kako se šminkati u zimskom periodu?

Pre svega, pre samog šminkanja, u toku zimskog perioda kožu obavezno pre nanošenja pudera namažite hidrantnom kremom koja će joj pomoći da održi vlažnost. Kada koža upije kremu (za to je potrebno između 10 i 15 minuta), tek onda pristupite nanošenju pudera.

Pri izboru pudera vodite računa o tome da izaberete puder blage teksture i po mogućnosti sa prisustvom minerala u svom sastavu. Mineralni puderi deluju posebno blago na kožu i ne zapušavaju pore, a pritom pružaju zadovoljavajući efekat prikrivanja nesavršenosti i odlično ujednačavaju ten. Izložena delovanju takve vrste pudera, koža ne samo da ne postaje dodatno opterećena, već i dobija mineralnu podršku koja joj je u zimskom periodu posebno neophodna. Pudere sa prisustvom minerala u svom sastavu, možete pronaći kako u tečnoj, tako i u formi praha.

Povezano: Zima podrazumeva nošenje sunčanih naočara!

Kada je reč o izboru maskare, u zimskom periodu obavezno koristite isključivo vodootpornu maskaru. Takve maskare, otpornije su i ne doprinose iritaciji očiju prilikom kontakta sa vetrom.

Posebno se potrudite i prilikom izbora ruževa namenjenih za šminkanje u zimskom periodu. Konkretno, birajte ruževe koji imaju prirodnu osnovu na bazi pčelinjeg voska ili ruževe sa dodatkom hranljivih sastojaka kao što su vitamin A, vitamin E i slično. Takvi ruževi dodatno čuvaju zdravlje usana i sprečavaju njihovo pucanje.

U zimskom periodu, takođe je važno redovno i temeljno uklanjanje šminke, kako bi koža mogla da diše i da funkcioniše zdravo. Nakon uklanjanja šminke, kožu dodatno hidrirajte upotrebom hidrantnih krema.

Povezano: Šal: Ključni modni detalj za jesen i zimu!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!