Šminka za novogodišnju noć – Predlog za žurku, trg i kućnu varijantu

Drage dame, približio se i taj 31.12.2014. Gde dočekati godinu koja nam dolazi? Šta obući? Kako se našminkati? Ako ste već odlučile gde idete i šta oblačite, evo nekoliko predloga šminke koji će vam možda dobro doći.

3 ideje za novogodišnju šminku

Ideja br. 1

Najludja noć nam dozvoljava da izletujemo i da se „opustimo“ kada je šminka u pitanju. Ako je proslava u diskoteci, kafiću ili bilo gde drugde (gde se očekuje luda žurka) ovaj predlog je savršen za vas.

  • Ako oblačite crno, bilo da je to haljina ili pantalone i košulja, kao i neke šljokičave haljine, sa crvenim karminom nećete pogrešiti. Smokey eyes (crni ili braon) će uz crveni karmin odlično stajati. Ako ste vešti sa šljokicama možete i njih dodati. Bitno je odabrati pravu nijansu crvenog karmina. Nijansu koja vama pristaje.
  • Ako ste „volim da preteram“ tip devojke, onda se podrazumeva da bez veštačkih trepavica nećete izaći iz kuće. Što veće to bolje, ali budite pažljive, treba gledati celu noć. Ako niste navikle prepustite te najduže trepavice drugim devojkama, izaberite malo manje. Videće se i one!
    Ako planirate nekoga da oborite sa nogu, crveni karmin će za vas povući ručnu i nećete se predstaviti kao „laka“ devojka. Niko od nas ne želi da mu crveni karmin bude van linije usana.

Ideja br. 2

Ako ste odlučile da odete na neki od trgova najbitnije je da se dobro obučete. Haljina vam verovatno neće biti najbolje rešenje. Kaput, jakna, neki debeli džemper takodje dozvoljavaju šminku.

Naglašene oči, deblji ajlajner, diskretno rumenilo i sjaj za usne su odlična ideja. Ne predlažemo karmin (osim ako nemate neki dugotrajni), jer se na trgu kako to obično biva pivo pije iz limenke 😉

Ako volite šljokice, samo napred! Bitno je da se vi dobro osećate!

Ideja br. 3

Kućna varijanta. Ako ste mislile da vam ne treba šminka jer ostajete kod kuće ili idete kod komšinice pored, grdno ste se prevarile. Treba vam!

Ako niste tip koji se često šminka, setite se kako ste se osećale poslednji put kada ste se našminkale. Svaka devojka se sa šminkom oseća mnogo bolje. Šminka prikrije nedostatke (podočnjake, bubuljice, umor na licu…) i istakne vaše lepe crte lica.

Kod kuće ste skuvale supu, sarmu, ispekle neko meso, napravile rusku salatu, sredile celu kuću. Super, dokazale ste se kao domaćice, a sada se pokažite kao dame. Okupajte se. Stavite puder da biste ujednačile ten, korektor da pokrijete ono što je puderu promaklo, rumenilo da izgledate svežije, maskaru da vam istakne oči i sjaj ili neki karmin koji volite. Koliko ste vremena potrošile, 5 ili 10 minuta?

Osećaćete se mnogo bolje!

Ako i posle svega ne želite da se našminkate, nemojte. Ako ne volite ili niste navikle šminkanje na silu će samo pogoršati stvar. Može se desiti da sve vreme razmišljate da li vam se pokvarila šminka i da li izgledate smešno sa istom i da propustite zabavu ili pokvarite sebi provod. Na kraju krajeva najbitnije je da se vi lepo provedete!

Autor teksta: “Šminka za novogodišnju noć – Predlog za žurku, trg i kućnu varijantu”, Milica Ubovic Profesionalni Sminker

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!