Porcelanska koža: 8 make-up saveta za veoma svetli ten

šminka za svetlu kožu

Ako ste ponosna vlasnica “aristrokratski” svetle kože, onda ste sigurno primetili da boje koje dobro stoje vašim preplanulim drugaricama, ne izgledaju isto na vašem bledom tenu. Ten kože igra važnu ulogu u tome koje će vam boje laskati. Verujte nam da možete poneti prelepe make-up look-ove sa vašim bledim tenom, samo ako pratite određene savete! Želite da čujete više? Ostanite sa nama do kraja teksta!

Saveti za šminkanje sveoma svetlog tena

#1: Pripremite kožu SPF kremom

Iako ovo nije baš make-up savet, osobe sa bledom kožom bi uvek trebalo da je pripreme uz SPF faktor. Iako ovaj savet važi za SVE tonove kože, bledolike dame su posebno sklone gorenju i crvenilu na suncu. Ako ne želite da dodatno opterećujete kožu, birajte lagane, oil-free gel SPF kreme za lice.

Mi vam preporučujemo Skinology Hidratantnu SPF 25 kremu za lice, idealnu kao podlogu za šminkanje.

#2: Odaberite puder slabije pokrivne moći

Kada je reč o šminkanju veoma svetlog tena, teški puder mogu izgledati “cakey” i neuredno. Za svakodnevi make-up, opredelite se za tečni puder slabije pokrviće moći, ili jednostavno, nanesite samo tečni korektor na određene regije.

Povezano: 4 saveta šminka kako da nikada ne pogrešite nijansu pudera

tečni korektor

#3: Manje je više

Sigurno ste se pitale kako određena nijansa senke izgleda na vašoj svetloj koži? Nije stvar u samoj nijansi, već u načinu kako je nanosite. Kao i za ostatak šminke, “manje je više”, a ovo posebno važi za senke za oči. Držite se bronzanih, smeđih i zemljanih tonova, a ako želite da isprobate neke jarke boje – počnite sa manje pigmenta, kako ne biste stvorili jaki kontranst boje prema tenu.

#4: Braon je nova crna

Iako ste u iskušenju da svakodnevno nosite crnu maskaru i ajlajner, ova boje može stvoriti pregrubi kontrast spram vaše kože. Umesto crne, isprobajte smeđi, bronzani ili sivi ajlajner, i masku u smeđoj boji. Ovi tonovi će izgledati mekše na vašoj bledoj koži.

Povezano: 6 situacija kada je BRAON maskara bolja od crne

#5: Polako sa rumenilom

Sećate se kako smo iznad rekli da treba polako na nadograđujete senku za oči kada imate svetlu kožu? Isto važi i sa rumenilo. Držite se breskvastih i roze tonova koji se lako mogu nadograditi na željeni nivo pigmentacije. Nemojte birate tamne boje vina, smeđe i cigle, jer ćete na kraju izgledati poput klovna.

rumenilo

#6: Igrajte se nude tonovima

Sigurno se pitate kakav nijansa karmina ide uz bledu kožu? Kada ste jako svetli, najsigurnije je da se držite palete nude nijansi za usne. Naravno, to ne znači da ne treba povremeno da flertujete sa crvenim karminom. Ako birate jaku, “bold” nijansu usana, neka ostatak šminke bude suptilan.

#7: Držite se šminke hladnog podtona

Poslednji savet za vas je da, kada birate proizvode za šminkanje lica, poput bronzera i hajlajtera, odlučite se za one hladnog podtona. Posebno ako imate izrazito svetlu put – topli podtonovi šminke mogu uzrokovati da vam ona deluje narandžasto na vašoj koži. A to sigurno nije ono što želite da postignete. Dakle – za vas su bronzeri sa sivkastim podtonom i hajlajteri ssa hladnim, srebrnim ili roze sjajem (izbegavajte bronzane boje, zlatno, žućkaste tonove itd).

Pročitajte još i: Kako da odredite podton kože i predlozi šminke za svaki podton

error: Content is protected !!