Sprej za fiksiranje šminke: Kako da izvučete maksimum za dugotrajniji efekat?

sprej za fiksiranje šminke

Postoje tri tipa ljudi koji ovo verovatno čitaju upravo sada — oni koji nisu upoznati sa sprejem za fiksiranje, oni koji znaju šta je to, ali nisu baš shvatili kako da koriste sprej za fiksiranje u svojoj rutini i oni koji obožavaju i koriste sprej za fiksiranje. Proglašen kao sveti gral koji čini da šminka ostane na mestu ceo dan, sprej za fiksiranje može biti razlika između toga da lice puno glamuroznosti ostane netaknuto tokom proslave ili da vam sva šminka sklizne niz kragnu pre serviranja koktela. Ovaj proizvod za šminkanje može pomoći vašoj podlozi, korektoru, senki za oči i bilo čemu drugom što imate na sebi. Dakle, bez obzira da li ste novi u svetu spreja za šminku ili još uvek pokušavate da pronađete onaj koji je efikasan, vodite beleške – jer ćemo vas naučiti sve o ovom važnom make-up proizvodu.

Šta je tačno sprej za fiksiranje šminke?

Tako je obeshrabrujuće videti kako sav vaš naporan rad – jer nanošenje šminke u celo lice definitivno može biti težak posao – nestaje pre ručka. Tu dolazi sprej za fiksiranje šminke. Zamislite ga kao završni sloj za svoju šminku. Naprskate ga na lice, preko šminke, kao poslednji korak vaše rutine, i pomaže da vaš izgled ne izbledi, ne prenese ili migrira tokom dana.

Prednosti spreja za fiksiranje:

  • Održava vašu šminku svežijom
  • Smanjuje potrebu za popravkama
  • Pomaže u sprečavanju topljenja šminke, mrlja i izbleđivanja boja

Povezano: 6 razloga zašto vam se šminka raspadne na kraju dana

sprej za fiksiranje šminke

Kako se koristi sprej za fiksiranje šminke?

Nakon što završite sa nanošenjem šminke – i izblendate je kako treba – možete naneti sprej za fiksiranje. Način na koji se to radi malo varira u zavisnosti od toga da li imate formulu aerosola ili ne.

  • Za aerosolne sprejeve: Prskajte kružnim pokretima po licu 3-4 sekunde.
  • Za sprejeve bez aerosola: Protresite bočicu spreja za fiksiranje da biste mešali formulu. Zatim ga držite osam do deset inča od lica i prskajte ga pokretima „X“ i „T“. Za bilo koji tip, vodite računa da izbegavate prskanje direktno u oči. Pošto podešavanje nanošenja spreja ne zahteva super preciznu tehniku, trebalo bi da budete u mogućnosti da držite oči zatvorene sve vreme.
sprej za fiksiranje šminke

Da li stavljate sprej za fiksiranje pre ili posle šminke?

Sprej za fiksiranje je namenjen da se koristi nakon što nanesete šminku, jer je njegova svrha da “setuje” vaš izgled na mesto. Najpopularniji metod nanošenja je da ga koristite kao poslednji korak u vašoj rutini šminkanja, ali neki profesionalni šminkeri će koristiti sprej za postavljanje između svakog koraka (što znači, prskaju nakon pudera, zatim posle korektora, pa posle rumenila—vi shvatite ideju). Ovo može pomoći da produžite životni vek vaše šminke još više.

Pročitajte još i: 4 trika za sprejem za fiksiranje šminke koji će vam promeniti rutinu šminkanja

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!