6 razloga zašto vam se šminka na licu “raspadne” na kraju dana

razdvajanje šminke

Ako ste se iakda pitale kao da šminkom postignete efekat filtera u realnom životu – znajte da niste same. Pravi test dobre šminke jeste kako ona izgleda tokom dana, i na kraju njega. Ukoliko ste primetili da vam se šminka “razdvoji”, sklizne i prosto se “raspadne” na kraju dana, uz ružne rezultate poput fleka i neujednačene šminke – na pravom ste mestu. Profesionalni šminkeri u nastavku otkrivaju razloge razdvajanja šminke i metoda kako da ovo sprečite.

Sprečite da vam se šminka razdvoji sa lica tokom dana

#1: Imate masnu ili kombinovanu kožu

Problem “razdvajanja” šminke je prvi na listi frustracija koju masna ili kombinovana koža nosi sa sobom. Najpre, pronađite skincare kombinaciju koja se bori protiv mašćenja, i pripremite kožu, tako da dobijete podlogu koja odoleva razlivanju i razdvajanju šminke. Neadekvatni serumi i kreme koji nisu za vaš tip kože mogu uzrokovati da vam se tečni puder raspadne i sklizne. Za veoma masne tipove kože, potražite lagane gel kreme sa matirajućim efektom.

#2: Niste pripremili kožu pre šminkanja

Bez obzira na tip kože, njena priprema je možda najvažniji korak u usavršavanju podloge. Počnite sa pilingom, onim kućnim, a jednom 2 meseca probajte Hydrafacial tretman, kojim ćete ukloniti odumrle ćelije kože. Potom, nanesite matirajuću kremu, a tek kada se ona upila – i prajmer. Šminka se razdvaja kada koža nije pripremljena, ili je pripremljena kremom i prajmerom koji ne odgovara vašem tipu kože.

Povezano: Šminkeri otkrivaju – ovih 10 koraka je potrebno kako biste pravilno naneli tečni puder

šminka

#3: Previše tečnog pudera

“Caked-on” tečni puder je neprijatelj dugotrajne šminke i često uzrok njenog razdvajanja. Jedan od glavnih krivaca za ovo je korišćenje prevelike količine proizvoda. Jako malo vam je potrebno za potpun efekat, tako da možete naneti male količine i dodati još malo pudera po potrebi. Inače, što je gušći puder, to je veća šansa da će vam se razdvojiti na licu.

#4: Nosite pogrešan tip pudera

Svaki tečni puder može biti najbolji puder svih vremena, ali samo ako odgovara baš vašem tipu kože. Razdvajanje se dešava kada puder ne odgovara vašem tipu kože. Na primer, ako imate suvu kožu, a odlučite se za matirajući puder, on će se uvući u suva mesta i formirati suve delove lica koji razdvajaju šminku. Ako imate masnu kožu, odlučite se za pudere koji upijaju masnoću ili matiraju. Uljani puderi se mogu pomeriti sa kože, ako prirodno proizvodite više sebuma u toku dana.

šminka

#5: Naneli ste praškaste proizvode pre kremastih

Make-up artisti se jednoglasno slažu: uvek nanesite kremaste proizvode PRE praškastih, osim ukoliko na proizvodu eksplicitno piše da uradite drugačije. Neodgovarajući redosled nanošenja proizvoda, poput tečnih formula preko praha, može dovesti do razdvajanja. Uvek prah nanesite na kraju i fokusirajte se na T-zonu da izbegnete suv i beživotan izlged tena.

#6: Ne fiksirate šminku

Fiksiranje kremastih proizvoda prahom je ključan korak za postizanje prelepe baze, ali šminkeri ističu da je sprej za fiksiranje šminke zapravo prava zvezda dugotrajnog make-upa. Zato nabavite kvalitetan sprej za fiksiranje šmknke.

Pročitajte još i: 3 razloga zašto vam tečni puder izgleda narandžasto na licu i kako to da sprečite?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!