“Vintage Brunette” nijansa je u trendu ove jeseni, a lako se održava

braon kosa
Instagram/Printscreen

Kada ste u potrazi za inspiracijom koja se tiče kose, nikada nije zgoreg da pogledate nazad u prošlost. Ovo objašnjava zašto se klasični look-ovi vraćaju s vremena na vreme – od šiški Odri Hepbern, pa do podignutih frizura u stilu Sofije Loren. Nekako, ovi stilovi uvek izgledaju sveže, bez obzira na to kada su mastali. Poslednji “hair throwback” je “vintage brunette” nijansa. Ako ste u potrazi za nekim jednostavnim stilom farbanja za ovu jesen, koji ne zahteva puno održavanja – na pravom ste mestu!

Kakva je to “vintage brunette” nijansa?

“Vintage Brunette” nijansa je ekstremno prirodna nijansa smeđe kose, sa maltene mat finišem. Sadrži mnogo hladnih podtonova, ali manje onih plavih, a više žuto-zelenih. Ova nijansa kose donosi neki “vajb” 50-ih godina prošlog veka.

Kada se neki trendy look može rekreirati vrlo lako – odmah postaje popularan. Ova nijansa je posebno u trendu jer je veoma laka za postizanje i održavanje, na primer, u poređenju sa “puter plavom” ili bakarnom nijansom, koje sve češće viđamo. Ovo je zabavna promena koja donosi prirodni vajb, ali sa dramatičnom promenom.

View this post on Instagram

A post shared by Olivia Rodrigo (@oliviarodrigo)

Kao mnogi trendovi koji “niču” ovih dana, i ovaj posebno je nastao kao odgovor na potrebu sve većeg broja žena da se vrate svojim normalnim hair rutinama, posle nemogućnosti da odu u salone, tokom pandemije. Nakon toga, mušterije su preterano često počele da troše svoje vreme u salonima, i zato su sada spremne da se vrate na “low maintenance” frizure i boje. Tome umnogome doprinose i materijalna situacija vremena u kojem živimo. Sve više mušterija prelazi iz pramenova, u “obične”, jednodimenzionalne boje.

“Vintage brunette” nijansa stoji svima

Još jedan razlog za popularnost ove nijanse je taj što ova boja može odlično izgledati na svakome. Manje se radi o tonu kože, a više o ličnom stilu. Ovu nijansu će lakše postići ljudi koji već imaju smeđu kosu kao sonovu. Jedan od najjačih aduta ove boje je to što se može postići i održavati uz običan preliv. Veoma je nežna na kosi i uzrokuje skoro nimalo oštećenja dlake. Plus, usluga farbanja traje dosta kraće, jer nećete provesti sate i sate u salonu. Ipak, plavuše moraju pristupiti svemu sa oprezom. Ako ste plavuša, ipak porazmislite o nekoj drugoj nijansi, jer ćete se teško izvući iz ove tamne boje posle.

Povezano: Vodič – koliko često smete da farbate kosu, a da je ne oštetite

Kako da postignete “vintage brunette” nijansu?

Kao i uvek morate se slagati sa vašim koloristom, i početi sa donošenjem inspirativnih fotografija na vaš termin u salonu. Na ovaj način ćete vi i vaš kolorista biti na istim stranama što se tiče zamisli. Zatražite hladne tonove,ali ne pepeljasto plave ili ljubičaste, koji će potamniti smeđu nijansu. Žućkasto-zelenkasti podtonovi će pružiti bolju refleksiju svetla.

Naravno, kako biste održavali “vintage brunette” kosu, uvek koristite “color-safe” šampon i regenerator. Ako vam se dopadne ovaj look, na svakih 10 nedelja zakažite preliv za još bolji efekat.

Pročitajte još i: Savršena smeđa kosa za zimu 2023 – Isprobajte “liquid brunette” hair trend

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!