Sve o zelenom korektoru: Čemu služi, kako se koristi i da li vam treba!

zeleni korektor

Sigurni smo da je vaš make-up neseser napunjen različitim puderima i korektorima, i da su oni sigurno dobro odabrani, u vašim nijansama. Ali, kada je reč o korektoru, vreme je da se upoznate i sa nešto neobičnijim nijansama korektora – uključujući zeleni! Kolor-korektori dolaze u pastelnim tonovima, koji prekrivaju različita stanja kože, poput akni, flekica i tamnih krugova. Zeleni korektor je jedan od najčešće korišćenih kolor-korektora, a ako ne znate kako sa njim da “baratate” – tu smo da vam pomognemo!

Kako “radi” zeleni korektor?

Prisetite se kruga boja – nijanse koje se nalaze nasuprot jedne drugih neutrališu jedna drugu. To znači da ako je vaša koža crvena, zeleni korektor će uspešno neutralisati to crvenilo. Kao dodatak zelenom korektoru, ostale popularne nijanse uključuju boju breskve, žutu i lavandu, a sve ove boje kamufliraju određene brige kože.

Iako deluje čudno da na bubuljicu nanesete zeleni korektor, verujte profesionalnim šminkerima da je to najefikasniji način da smanjite crvenilo. Osim toga, lako je da “uđete u štos” sa nanošenjem zelenog korektora – u nastavku vam otkrivamo sve!

Povezano: 5 regija na licu za nanošenje korektora

zeleni korektor

Kako da nanesete zeleni korektor?

Ako ste do sada koristile samo korektore u boji kože, sigurno ste navikli da ih koristite odmah nakon tečnog pudera. Ali, kolor-korektori (ukljućujući i zeleni) se nanosi PRE tečnog pudera i korektora. Kada prekrijete nesavršenosti kože sa jednom ili više nijansi korektora, nećete morati nanositi toliko tečnog pudera ili konsilera u boji kože nakon. Jedna stvar na koju morate paziti je da ne završite sa kožom zelene boje. Kako biste lako nanele zeleni korektor i iskoristile sve njegove mogućnosti, ispratite ovaj kratki tutorijal:

#1: Nanesite prajmer

Prvi korak u prikrivanju crvenila jeste nanošenje prajmera. Ovaj proizvod stvara glatku bazu za ostatak vaše šminke. Ako vam je koža veoma crvena, možete potražiti i kolor-korekting prajmer sa zelenom bojom, koji će vam dati dodatni sloj neutralizacije crvenila. Razmažite prajmer preko celog lica,  ili samo na crvena područja.

#2: Kolor-korekcija

Kada ste nanele prajmer na kožu, sada je vreme da ciljano nanesete zeleni korektor na crvena mesta (bubuljice, krastice itd). Utapkajte zeleni korektor i dobro ga izblendajte prstima ili četkicom. Zapamtite: mala količina je sasvim dovoljna.

zeleni korektor

#3: Nanesite nadogradiv tečni puder

Kada koristite zeleni korektor, ne bi trebalo da skraćujete rutinu šminkanja, jer možete završiti sa tragom zelenog tona koji je i dalje vidljiv. Zato preko morate naneti i tečni puder koji odgovaraju vašem tonu kože.

#4: Nanesite korektor u boji kože

Kada ste naneli zeleni korektor i tečni puder, nanesite tečni konsiler u boji kože, gde god je potrebno. Ispratite ostatak make-up rutine i to je sve!

Pročitajte još i: Vodič – kolor-korekcija za početnike

error: Content is protected !!