Sipanje tečnog pudera u čašu vode je najnoviji TikTok make-up trik i zaista “radi”!

tečni puder u čaši vode
TikTok/Printscreen

Vreme je da razmislite o načinu kako nanosite tečni puder – barem ukoliko pitamo TikTok korisnice! Veliki beauty umovi društvenih mreža su nam već otkrili pregršt inovatinih make-up trikova, a jedan od poslednjih koji nam je privukao pažnju jeste ovaj koji uključuje sipanje tečnog pudera u čašu vode! Zvuči veoma neobično na prvu loptu, ali make-up gurui sa TikToka– obećavaju da ova tehnika nanošenja tečnog pudera obećava blistavi i sjajni ten, savršen za poljubac letnjeg sunca. Ukoliko smo vas dovoljno zaintrigirali, nastavite da čitate!

Tečni puder u čaši vode – idealan trik za letnju šminku!

Dok nam vrelo letnje sunce topi šminku, uglavnom se klonimo teških i jakih pudera koji daju “zacementiran” izgled. Zato je ovaj TikTok trik sa tečnim puderom stigao u pravo vreme, jer obećava svež, “dewy” izgled kože, sa maksimalnom dugotrajopšću šminke koja se NE preslikava.

TikTok/Prinstcreen

O čemu se radi u ovom triku?

TikTok korisnica i kreatorka viralnog videa, Rachel Rigler, najpre je izrazila skeptična osećanja prema ustaljenoj praksi profesionalnih šminkera da mešaju tečni puder sa vodom. Zato je želela da proveri ovaj trik. Naime, iscedila je određenu količinu tečnog pudera direktno u čašu vode. Malo je promešala ovu smesu, i četkicom je pokupila, uklanjajući višak vode. Potom je ovakav proizvod iz vode direktno nanela na lice u tačkama i izblendala ga beauty blender sunđerom. Nakon toga, pritisla je papirni ubrus na lice, i okrenuvši ga prema kameri, demonstrirala kako se veoma mala količina šminke preslikala na papir.

@rachelrigler What do we think? 😳 #makeuphack #makeup #foundation ♬ original sound – Rachel Rigler

Svaka kreatorka videa na ovu temu zaključila je kako ovako nanet tečni puder daje blistavost, iluminaciju, svežinu, a njegova dugotrajnost i non-transfer efekat oduševljaju, u odnosu na “klasično” nanošenje pudera. Na ovaj način, tečni puder se ne preslikava, a vašu kožu čini lepšom.

Povezano: Šminkeri otkrivaju – ovih 10 koraka je potrebno kako biste pravilno nanele tečni puder

Kako ovaj trik “radi”?

Iza ovog trika krije se naravno, beauty nauka – profesionalni šminkeri otkrivaju kako dodatak vode menja viskoznost tečnog pudera koji je sam na bazi vode. Ako tečni puder sadrži vodu u sebi, ova praksa će prorediti njegovu teksturu tokom nanošenja, ali nažalost, voda će ispariti tokom dana, tako da neće moći hidrirati kožu na duže staze. Zapravo, tečni puder će delovati lakše i blistaviji kada ga nanesete, ali na ovaj efekat nećete moći računati tokom celog dana. Naravno, ovaj trik funkcioniše samo kod tečnih pudera na bazi vode, jer se uljani ili silikonski puderi ne mešaju sa vodom.

Rachel Rigler, umetnica koja je postavila originalni video dodatno objašnjava da kada sipamo tečni puder u vodu, na taj način se odvaja i višak ulja iz pudera (što je dobro za masnokošce), a time se i dodaje malo hidratacije. Manjak ulja, a višak hidratacije su upravo ono što vam je potrebno tokom vrelog letnjeg talasa, barem kada je reč o šminkanju.

Finalno mišljenje?

Neki TikTok korisnici se kunu u ovaj trik i smatranju da im koža deluje kao da imaju filter na njoj, mnogo svežije i hidriranije, dok neki ipak ne vide razliku i smatraju da ova praksa razbacuje nepotrebnu količinu proizvoda. Istina je da ovaj trik traži nešto veću količinu tečnog pudera koji bi se pomešao sa vodom, zato vam predlažemo da same istestirate ovaj trik kod kuće i napišete nam u komentarima kako vam se čini rezultat.

Pročitajte još i: Tečni puder sa visokom pokrivnom moći – Kako da ga nosite svakog dana?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!