Serum za telo: Po čemu se razlikuje od mleka za telo i da li vam je potreban?

serum za telo

Nije tajna da su se u poslednjih nekoliko godina pojavili beauty proizvoda za baš sve! Laktovi, kolena, pa čak i nožni prsti – svaki deo lica i tela ima svoj poseban proizvod i kupce koje to interesuje. Ali, verovatno niste čule za serum za telo – najnoviji tip proizvoda, koji je odnedavno dostupan čak i kod nas! Sigurno se pitate šta će vam serum za telo, ako već imate mleko ili kremu? U nastavku saznajte se o ovom trendy body proizvodu!

Šta je tačno serum za telo?

Serum za telo nadilazi običnu hidrataciju koju pružaju mleko ili krema za telo. Baš poput seruma za lice, serum za telo sadrži aktivne sastojke visokih performansi koji dubinski hidrataciju kožu. U zavisnosti od seruma koji koristite, njegova formulacija može uključivati biljne ekstrakte, minerale, vitamine, amino-kiseline i antioksidate. Sa pravim izborom aktivnih sastojaka, serum za telo može rešiti različite probleme kože. Mogu delovati na starenje kože, smanjivanje bora, zaceljivanje ranica, repariranju štete od UV zraka, hidrataciji kože tela i prevenciji akni i ožiljaka. Serum za telo dakle rešava specifične probleme sa kožom tela, a krema/losion/mleko ga samo “zaključavaju” i jednostavno hidriraju.

serum za telo

Kakve sastojke sadrži serum za telo?

Serum za telo adresira različite probleme, a sve to u zavisnosti od aktivnih sastojaka. Serum na bazi AHA kseline će izvršiti piling, ostavljajući kožu blistavom i sjajnom. Serum sa antioksidantima će zaštititi kožu tela od slobodnih radikala i smanjiće znakove starenja. Serum koji hidrira telo će sadrži sastojke poput hijaluronske kiseline i ceramida, a neretko i biljna ulja.

Povezano: 6 saveta kako da izvučete maksimum iz losiona za telo

Da li treba slojevito koristiti serum za telo i kremu?

Naravno! Ovo je sjajna kombinacija, koja ujedno funkcioniše i na koži lica. Serumi su mnogo lakše teksture od kreme ili losiona za telo, odmah se upijaju u kožu i ne ostavljaju nikakav trag. Zato je odličan korak da posle njega nanesete losion ili mleko za telo. Ako birate formulu sa aktivnijm sastojcima poput hijaluronske kiseline ili glicerrina, čak je poželjno da potom serum zaključate losionom za telo. Pošto su ovako lagani, serumi za telo su idealan dodatak letnjoj rutini nege tela.

Kako se koristi serum za telo?

Posle tuširanja (i korišćenja pilinga za telo za najbolje efekte), dok je koža još blago vlažna, nanesite serum za telo po izboru i pustite ga da se upije. Nakon 15 minuta, nanesite omiljenu kremu, losion ili mleko za telo i to je to!

Mi vam preporučujemo luksuzni MoroccanOil Night Body Serum za telo!

Pročitajte još i: Nije svejedno kada – 4 situacije kada treba naneti losion za telo

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!