Za niske devojke: Kako da izgledate visoko u ravnoj obući?

ravna obuća

Nezavisno od toga koliko smo visoke ili niske – svaka od nas želi da doda par centimetara svojoj visini. Pošto je nemoguće da nosimo štikle baš svakog dana, niske devojke bi trebalo da usvoje ove stajling savete kako da izgledaju više, čak i kada nose ravnu obuću. Dodajte par cm svojoj visini, uz pomoć par optičkih iluzija u nastavku.

Uz ove trikove, čak i ako vam je ravna obuća omiljena, dodaćete vizuelno par centimetara vašoj visini.

8 super trikova za niske devojke

1. Nude obuća sa špicastim vrhom

Ovo je stari trik: ravna obuća sa špicastim vrhom daje vizuelni utisak dužih nogu, a samim tim i visine. Takođe, obuća u nude boji vaše kože će delovati kao da je sastavni deo vaše noge. Tako da, ako želite dodatnu visinu – birajte nude baletanke sa špic vrhom.

Credit: @Courtney Lagges (Lewis)

2. Pokažite više kože stopala

Otkrivanje više kože stopala doprineće utisku visine – što više kože vaše noge posmatrač vidi – noga će vam izgledati duže, a samim tim i visina. Najefektniji način je da birate baletanke i sandale koje otkrivaju što više stopala

3. Pantalone visokog struka + upasana majica

Stari trik je da ne nosite puštenu široku majicu koja pada preko vaših pantalona, već da je – upašete! Idealna kombinacija su pantalone visokog struka u koje ćete upasati majicu. Ovim trikom skratićete torzo, a produžiti noge. Opet – duže noge znače percepciju da ste viši no što jeste.

Povezano: 10 trikova za GARDEROBU koje svaka žena mora da zna

4. Pokažite članke

Ekstra trik za visinu je da podvijete nogavice – napravite ranflu koja će otkriti vaš članak. On je najtanji deo vaše noge, i njegovim pokazivanjem, odavaćete utisak vitke noge, koja deluje duže.

Credit: @Nubian Skin

5. Zavrnite rukave

Ako volite da nosite over-size majice, obavezno je upašite u pantalone ili suknju, a rukave – zavrnite! Što više kože ruku koja se vidi – više će vas posmatrači doživaljvati.

6. Od glave do pete – u jednoj boji

Monohromno oblačenje će vas vizuelno izdužiti, jer nema boja da razdvoje gornji i donji deo tela. Zato uparite majicu i pantalone i u istoj boji i nijansi. Na ovaj način dobićete jednu vertikalnu liniju od ramena pa sve do članaka. Isto važi i za haljine sa vertikalnim prugama – neprekidne linije dužinom vašeg tela daće utisak par cm više.

Povezano: TRENDY – 4 modna trika sa košuljom

BeFunky-collage
Instagram/Printscreen

7. Mini-suknje

Kako biste izgledali više – pokažite noge! Ivica suknje koja se završava iznad kolena dodaje na iluziji dužih nogu i vaše visine. Zato kada nosite ravnu obuću, odaberite mini-suknju, a ne midi ili neku dužu.

8. Duža ogrlica

I aksesoari su važni! Ogrlica koja je na dugačkom tankom lančiću učiniće da delujete izduženije nego inače. Birajte tanke elegantne ogrlice sa priveskom ili bez, koje ćete dodati uz svaku kombinaciju. Izbegavajte krupne ogrlice uz vrat, koje će vas samo vizueno skratiti.

Pročitajte još i: Gde uštedeti, a gde potrošiti u kupovini ODEĆE?

error: Content is protected !!