Uradi sama: sapun za suvu kožu

By  |  2 Comments

Previše suva koža lica, neretko može biti sklona perutanju i ubrzanom starenju. Ako se i sami ubrajate u kategoriju osoba kojima su ovakvi problemi poznati, mi ćemo vam pomoći da ih rešite.


Podelićemo sa vama recepturu po kojoj možete napraviti hranljiv biljni sapun koji će važu suvu kožu preporoditi i pružiti joj neophodnu hidrataciju, elastičnost i svežinu.

Sastojci potrebni za sapun za suvu kožu:

  • 100 grama narendanog belog pčelinjeg voska
  • 60 grama narendanog dečijeg sapuna
  • 50 mililitara maslinovog ulja
  • 50 mililitara destilovane vode
  • 30 grama usitnjenih suvih cvetova nevena.

Način pripreme sapuna za suvu kožu:

Kada ste obezbedili sve navedene sastojke, možete započeti pripremu hranljivog biljnog sapuna.

Na prvom mestu, trideset grama usitnjenih suvih cvetova nevena, prelijte sa maslinovim uljem i ostavite da odstoji nedelju dana. Nakon nedelju dana, ulje procedite i na trenutak ostavite pri ruci po strani.

Pomešajte gore navedene količine narendanog belog pčelinjeg voska i narendanog dečijeg sapuna. Uz neprestano mešanje, pomešani pčelinji vosak i dečiji sapun istopite na vodenoj pari. Kada se pčelinji vosak i dečiji sapun sjedine, prekinite mešanje i pomerite mešavinu sa izvora pare.

Odmah, dok je mešavina još uvek u tečnom stanju, u to dodajte proceđeno maslinovo ulje u kome je nedelju dana stajao usitnjen cvet nevena. Dok sipate ulje u mešavinu pčelinjeg voska i dečijeg sapuna, takođe nemojte prekidati mešanje. Na taj način postići ćete da smesa postane kompaktna. Kada ste završili sa dodavanjem ulja, u istu masu sipajući kap po kap i mešajući, dodajte destilovanu vodu.

Kada se svi sastojci dobro sjedine, smesu sipajte u prethodno pripremljene kalupe i ostavite tri dana da se osuši. Nakon tri dana, vaš sapun će biti spreman za upotrebu. Možete ga koristiti za umivanje, jednom ili više puta na dan.

Upornom primenom ovakvog sapuna, vaša suva koža će postati vidno hidrirana i osvežena. Neće biti sklona perutanju i pucanju. Biće otpornija, neće prerano stariti i vaše zadovoljstvo zbog toga sigurno neće izostati. Suvoj koži ipak je potrebna dodatna nega.

2 Comments

  1. Pingback: Kafa - Savršeni saveznik vaše lepote i nege | Lepotica.rs

  2. Pingback: Sprečite pojavu vaginalne infekcije | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!