Počastite svoju kožu: 7 saveta za korišćenje ulja za negu tela

ulja za negu tela

Ulja za telo su omiljeni proizvodnji za jesenju negu tela – ali da li ste ih probali? Ako probate ulje za telo, zaboravićete na losione i mleka za telo. Ubacivanje ulja za telo u rutinu je neverovatno lako – ulja za telo će lako zameniti losion. Zato vam u nastavku donosimo 5 saveta za korišćenja ulja za negu tela.

Kako sve možete koristiti ulje za telo?

#1: Ubacite malo ulja u kupku

Kada pravite toplu kupku, ubacite malo ulja za negu tela, kako biste započeli proces hidratacije dok ležite u kadi. Ovo je jedina stvar koju vaš losion za telo ne može.

#2: Nanesite ga posle tuširanja

Pre nego što obrišite kožu dok je još vlažna, nanesite malo ulja na celo telo. Mala količina je dovoljna da nahrani suvu i žednu kožu.

ulja za negu tela

#3: Nanesite ulje na suvlje telove tela

Negujte suve delove tela poput peta, kolena i laktova uz ekstra dozu ulja za telo, kako biste im pokazali malo više nege i ljubavi. Dugoročno ćete videti razliku.

#4: Koristite ga kao ulje za masažu tela

Još jedan odličan način da koristite ulje za telo jeste da ga koristite kao ulje za masažu. Neka vam neko imasira leđa, stopala ili neki drugi deo tela, gde vam je to najviše potrebno. Ovo će omekšati kožu, opustiti mišiće i smnajiti stres.

Povezano: 5 razloga zašto bi trebalo da pređete na ulja za telo ove jeseni

#5: Eliminišite strije

Pošto ulja prodiru duboko ispod prvog sloja kože, ona su sjajna za smanjivanje izgleda strija. Primetićete razliku tokom dužeg vremena, jer ulja promovišu elastičnost kože,  i sprečavaju ponovno pojavljivanje strija.

ulja za negu tela

#6: Sprečite peckanje kože posle brijanja

Ako ste se ikada posekle tokom brijanja, sigurno znate koliko je važna priprema kože pre ovog procesa. Nanesite ulje na čiste noge, kako biste imali dobru lubrikaciju i sprečili posekotine od brija.a

#7: Iskoristite i druge benefite ulja

Određena ulja imaju infuziju mirisa, koja mogu ublažiti stres. Na primer, ako imate glavobolju, utrljajte malo ulja sa mirisom lavande ili mente na slepoočnice.

Naša preporuka je Leonor Greyl Magnolia ulje za lice i telo.

error: Content is protected !!