CELULIT – Šta ZAISTA pomaže a šta je bacanje para!

narandzina kora zbog celulita



Celulit može pojaviti u bilo koje vreme, izgleda nam da se pojavio niotkuda i da postaje sve gori sa godinama. Neravna koža (narandžina kora na nogama, zadnjici ili stomaku) nastaje zbog nagomilavanja masnoće i toksina ispod kože u masnim ćelijama koje pritiskaju okolne krvne i limfne sudove i dovode do poremećaja cirkulacije krvi, slabljenja vezivnog tkiva i do karakterističnih deformacija na koži. Kako da se KONAČNO rešite celulita, a na šta ne treba da bacate novac, u narednim redovima.

Celulit – Mitovi i istine

Mršave devojke nemaju celulit:

Bilo da ste vitki ili imate obline, sve devojke su podložne dobijanju celulita. Rupice na koži povećavaju se zbog oštećenja od sunca, fluktuacije težine i godina starosti, a ne zbog tipa tela.

Mlade devojke nemaju celulit:

Celulit može da utiče na bilo koju životnu dob, ali s vremenom elastičnost vaše kože se iscrpljuje i celulit postaje vidljiviji.

celulit

To je samo višak masnoće:

Celulit zapravo ima mnogo više veze sa slojevima i strukturom naše kože nego sa masnim naslagama. Između kože i naših mišića nalazi se zaštitni sloj masti. Kada nastupe faktori, kao što su starost i gojenje, tkiva koja drže ove slojeve zajedno počnu da slabe, što stvara neravnine koje vidimo na našim telima.

Muškarci ne pate od celulita:

I muškarci mogu patiti od celulita, ali to je daleko češći problem kod žena. Tkiva koja povezuju slojeve kože i mišića koji kriju masti mnogo su jači kod muškaraca i gde ženski hormon estrogen proizvodi masti, muški testosteron ih gori.

Čudesne kreme smanjuju celulit:

Jedine kreme protiv celulita čije dejstvo je dokazano su izuzetno skupe i imaju tendenciju da ne pokazuju rezultate dok ne prođe nekoliko meseci. Obično su obogaćene kofeinom i nažalost su samo privremeno rešenje.

anticelulit krema

Odeća koju nosiš utiče na smanjenje celulita:

Postoji mnogo odeće koja se prodaje kako biste vi pomislili da će vam smanjiti celulit (kao što su čvrsto zategnute helanke za trčanje). Dokazano je da nošenje čvršće odeće čak može učiniti da celulitna udubljenja budu izraženija.

Samopotamnjivanje smanjuje celulit:

Celulit je manje primetan na tamnijoj koži. Dakle, ako imate svetlu kožu i planirate da nosite kupaći kostim ili kratke pantalone, primenom proizvoda za samopotamnjivanje možete učinite da neravnine i rupice na butinama budu manje primetne, ali ne i da nestanu.

Povezano: Napravi sama kremu za samopotamnjivanje.

DOBRA VEST: Što možete učiniti kako biste značajno smanjili pojavu celulita

Zdrava ishrana:

Zdrava ishrana igra važnu ulogu u održavanju znakova celulita na odstojanju. Jedite puno voća i povrća, kao i vlakana i žitarica (kao što su mekinje i ovas), jer oni pomažu da se uklone otpad i toksini iz probavnog trakta.

Izbegavajte namirnice koje uzrokuju da dobijate na težini i zadržavate vodu kako bi sprečili da se pojavi celulit (pržena hrana, upakovane grickalice, hrana bogata sa soli ili šećerom, alkohol).

zdrava hrana

Hidratacija:

Povećajte vaš dnevni unos vode, jer će se tad vaše telo početi oslobađati viška masti, uključujući i masti uskladišene kao celulit. Voda će takođe pomoći ojačati kolagen u vašoj koži, koji pomaže da se smanji hrapav izgled. Poboljšaćete teksturu vaše kože jer ćete joj pomoći da se oslobodi viška tečnosti koja se zadržava. Pijte najmanje 8 čaša vode dnevno.

Redovno vežbanje:

Celulit je vrsta masnih naslaga i najbolji način da se oslobodite tih masnih naslaga je da ih sagorite. Zato je važno, nekoliko puta nedeljno da budete fizički aktivni (hodanje, trčanje, plivanje, joga, vožnja biciklom, planinarenje uzbrdo ili kardio trening). Imajte na umu da je potrebno nekoliko meseci da se smanji ukupan procenat vaših telesnih masti i da primetiti razliku u izgledu vaše kože.

Povezano: HIIT je hit trening za brzo skidanje masnih naslaga i ubrzavanje metabolizma.

vezbanje

Masaža: 

Unajbližoj drogeriji kupite sapun koji ima nekoliko čvorova koji omogućavaju masažu celulita, podstiču cirkulaciju i razbijaju tečnosti pod kožom. Lagano pilingujte celulitna područja kako biste se rešili mrtvih ćelija i zategnuli kožu.

Suvo četkanje tela:

Suvo četkanje poboljšava cirkulaciju i pomaže da se koža oslobodi toksina, smanjujući pojavu celulita. Kupite četku za telo od prirodnih vlakana i učinite suvo četkanje delom vaše jutarnje rutine.

Kozmetički anticelulit tretmani:

Liposukcija nije najbolji postupak koji će vam pomoći sa celulitom jer može neravnomerno raspodeliti masti ispod kože i učiniti celulit vidljivijim. Međutim, postoje kozmetički tretmani za skidanje celulita (piling tela, termo ćebe, limfna drenaža, detoksikacija, morske alge, glina) koji mogu smanjiti vaš problem sa celulitom.

kozmeticki anticelulit tretmani

 

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!