Tajne prefinjene lepote Francuskinja

tajne lepote Francuskinja

Da li su sve žene u Francuskoj rođene sa svetlom puti, crvenim usnama i razbarušenom kosom? U čemu je, zapravo, tajna njihove blistave lepote? Francuskinje nisu mnogo drugačije od nas, one samo veruju u svoju lepotu. Njihov određen osećaj za stil – savršeno neuređena kosa, krupne oči, sjajna koža i zategnut stas – čini da izgledaju izuzetno predivno. Međutim, one imaju mnogo tajnih saveta koji vam mogu pomoći da održite prirodan izgled.

Tajne lepote koje “kriju” Francuskinje

Pokušajte da živite život kao Francuskinje koje veruju u prirodnu lepotu i čuvaju je svom svojom snagom. Uzmite u obzir ovih top 11 tajni prefinjene lepote Francuskinja da biste imali lepo lice, telo i um.

Hidratacija

Hidratacija je ključ za lepu kosu i kožu, a voda je prvo tajno oružje Francuskinja. Voda čini kožu zdravom jer ispira toksine iz tela. Francuskinje piju čašu vode pre spavanja i odmah nakon buđenja iz kreveta.

Hladan tuš

Francuskinje znaju da dobra cirkulacija čini kožu sjajnom pa se ne boje da koriste hladnu vodu dok se tuširaju. Tajna njihove lepote je naizmenično tuširanje toplom (otvara pore) i hladnom (zatvara pore) vodom.

Aksesoari

Odgovarajući aksesoari koji koriste uz odeću, omogućava im da nose istu haljinu i nakon 20 godina. Torbica s printom, kaiš od zmijske kože, perle i drugi aksesoari izgledaju savršeno na šik haljinu.

Povezano: Samopotamnjivanje – 10 zapovesti!

Zaštita od sunca

Francuskinje su svesne opasnosti od preteranog izlaganja sunčevim zracima koje ubrzava starenje i može izazvati rak kože. Ne sede u hladu, ali se retko kad i izležavaju na suncu. Umesto sunčanja, radije apliciraju proizvod za samopotamnjivanje. Kada su na suncu preduzimaju sve mere da zaštite svoju kosu i kožu pomoću kozmetičkih proizvoda sa odgovarajućim SPF.

Zabavno vežbanje

Umesto dosadnog načina vežbanja u zatvorenom prostoru, Francuskinje više vole aerobik u vodi, vodeni fitnes ili druge vrste zabavnih stvari. Takođe praktikuju i “nevidljive vežbe” kao što su parkiranje auta daleko od zgrade, umesto da koriste lift idu stepenicama ili izađu iz autobusa stanicu pre pa šetaju do svog odredišta.

Prirodna kozmetika

Francuskinje vole da imaju zdrav, jasan ten te intenzivno koriste (brendirane i prirodne) kreme za kožu. Vole jednostavnost, pokušavaju da izgledaju prirodno na svaki mogući način pa koriste različite vrste ulja, med, shea buter i ekstrakt grožđa.

Maske za kožu i kosu

Najbolji način da negujete, hidrirate i balansirate ton vaše kože i kose jesu DIY maske od prirodnih sastojaka. Francuskinje redovno neguju kožu i kosu – koriste maske jednom ili dva puta nedeljno.

Masku od žumanca primenite na kosu, držite 20 minuta pa isperite sirćetnom vodom za dodatni sjaj i rast kose (šolja vode + 2 kašike jabukovog sirćeta). Važno je i povremeno apliciranje maske za lice (jednostavna maska od jagoda i meda + krastavac na oči).

Povezano: Ubrzajte rast kose – 3 maske od jaja!

Stilizovanje kose

Pokušajte da što manje stilizujete kosu jer će je redovna upotreba jakih hemijskih preparata i visoka temperatura oštetiti i ubiti. Francuskinje izbegavaju sušenje i oblikovanje kose fenom, radije se opredeljuju da osuše kosu prirodno. Pre izlaska, apliciraju ulje na kosu i raščešljaju je prstima.

Pranje kose

Peru kosu dva puta nedeljno nežnim, kružnim pokretima. Prljavštinu iz kose uklanjaju češljanjem kose četkom od prirodnih svinjskih dlaka. Prelepe frizure koje dodaju volumen kosi rezultat su redovnog šišanja koje podstiče brži rast kose.

Čišćenje lica

Francuskinje takođe izbegavaju da peru lice prečesto jer se tokom čišćenja lica uklanjaju i prirodna ulja iz kože. Čišćenje lica 2 puta dnevno – ujutru i uveče – više je nego dovoljno. Posle umivanja obazevno nanesite hidratanti proizvod. Takođe, piling kože lica (1 ili 2 puta nedeljno) će smiriti, obnoviti i omekšati kožu.

Francuska masaža

Često masiraju i rade vežbe za lice kako bi izjednačile ton kože. Francuska masaža će vas preporoditi jer će vas osvežiti iznutra – masirajte obraze, smešite se, namigujte, savijajte uglove usana nadole, zevajte otvarajući usta što je više moguće…

Povezano: Navike Francuskinja koje treba usvojiti!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!