Uklonite sve toksine iz tela za samo 3 dana!

Nezdrava ishrana, zajedno sa visokim unosom prerađene hrane, šteti vašem zdravlju i telu. U nekim slučajevima, ulazak toksina u organizam preko hrane je neizbežan. Trodnevno čišćenje organizma vam može pomoći da promenite ishranu, smanjite želju za prerađenom hranom, a čišćenje i detoksikacija su njegove najveće prednosti.

Pratite sledeće korate i uklonite sve toksine iz tela za samo 3 dana, a najbolje bi bilo da neke od stavki uvrstite i u redovnu rutinu.

Važno je da dva dana pre početka trodnevnog čišćenja organizma prestanete da jedete i pijete mlečne proizvode. Mlečni proizvodi ometaju proces detoksikacije jer ih telo vrlo sporo vari.

Noć pre početka prečišćavanja tela od toksina, popijte 1 šolju biljnog čaja (zeleni čaj, čaj od đumbira ili od šipka) kako biste očistili vaš probavni sistem od toksina koji mogu dovesti do zastoja.

Povezano: Letnja detoksikacija!

Prvi dan pre doručka, popijte limunovu vodu (pripremiti piće sa limunovim sokom od 2 cela limuna i ½ šolje vode). Limunova voda je dobar pročišćivač organizma jer podstiče probavu.

Nakon doručka, popijte 1 ½ šolju soka od grejpfruta ili ananasa. Oba soka su bogata antioksidantima koji održavaju zdravlje vašeg respiratornog sistema.

Između doručka i ručka, pijuckajte čisti sok od šargarepe (1 do 1 ½ čaša) jer je odličan za čišćenje organizma od štetnih materija, protiv lošeg varenja i problema sa stolicom.

Povezano: Limun i maslinovo ulje – Životna kombinacija!

Tokom ručka, popijte 1 ½ čašu soka bogatog kalijumom. Hrana bogata kalijumom: banane, avokado, kivi, cvekla, paradajz, brokoli… Nedostatak kalijuma dovodi do umora, povećanja krvnog pritiska, grčeva i bola u mišićima, vrtoglavice…

Sat vremena pre večere popijete šolju čaja za čišćenje sluzokože creva. Ovaj čaj treba da se sastoji od đumbira, šipka ili nane, sastojaka koji olakšavaju varenje, nadimanje i smetnje u organima za varenje, te smanjuju upale sluzokože creva.

Pre odlaska u krevet, popijte 1 ½ šolju čistog soka od brusnice jer pomaže protiv infekcija urinarnog trakta te poboljšava funkciju bubrega, jetre i limfe.

Postupak je isti tokom 3 dana tretmana, a rezultati će biti od neprocenjive vrednosti: uklonićete sve toksine, masti i vodu, očistiti pluća i potpuno detoksikovati vaše telo.

Povezano: Glina – Savršena detoksikacija tela i lica!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!