Mnogima banane nisu privlačne kada kora potamni, odnosno kada je banana mekana i preslatka. Međutim, banane su tada savršene za poslastice. Ako ne volite prezrele banane, zavolećete ih jer će mafini sa bananama i nutelom sigurno postati vaš omiljeni desert!
Zrele banane su često zamena za jaja u veganskim receptima, a njihova prirodna slatkoća omogućava da izostavimo ili smanjimo količinu šećera. Mafini sa bananama i nutelom mogu biti nova ideja kako da iskoristite prezrele banane kao zaslađivač umesto da ih bacite u smeće.
Kako se napravite mafine sa bananama i nutelom?
Potrebni sastojci:
- 2 srednje banane,
- 1 jaje,
- 180 ml vode,
- 80 ml kokosovog ulja,
- 2 šolje pšeničnog brašna,
- 2 kašičice praška za pecivo,
- ½ šolje kakao praha
- mala tegla nutele.
Povezano: Novogodišnja jelka sa nutelom i bademima!
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 180°C. Kalupe za mafine obložite papirnim korpicama ili kalup malo premažite maslacem ili uljem.
Ovde ne važi pravilo da odvojeno mešate suve i vlažne sastojke. U većoj činiji pomešajte banane, jaje, vodu, kokosovo ulje, dodajte pšenično brašno, prašak za pecivo i kakao. Ručno sve dobro umutite dok se smesa potpuno ne sjedini.
Napunite korpice za mafine do pola njihove visine, stavite kašiku nutele u sredinu pa prelijte sa još malo smese odozgo. Pecite oko 15-20 minuta. U slast!
Savet +
Mafini sa bananama i nutelom će biti ukusniji ako u sredinu, zajedno sa nutelom, dodate i komadiće vaše omiljene čokolade ili lešnik, badem, orah. Iznenadićete se prilikom svakog zalogaja drugačijim ukusom.
Pogledajte i video uputsvo za pripremu mafina od banana i nutele!
_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
Ostavi odgovor
Vidi komentare