Ako nemate vremena ili vam je mrsko da zbog skraćivanja vrhova i minimalnog oblikovanje kose idete u frizerski salon, uz pomoć naših genijalnih saveta, naučite kako da se sami ošišate bez po muke.
Iako je mnogo bolje da vas ošiša profesionalac, niti je strašno niti je nemoguće da to nekada uradite i u svom domu. Uz nekoliko dobrih saveta postaćete sam svoj majstor i imati zdravu i negovanu frizuru.
Saveti za šišanje u kućnoj varijanti
1. Kako biste izbegli čupanje kose i sprečili stvaranje novih ispucalih vrhova, vrlo je važno da nabavite kvalitetan češalj sa sitnim zupcima i oštre makaze.
2. S obzirom da ste početnik, imaćete više kontrole ako budete sekli kosu ravno i dok je čista i suva. Kako se vlasi ne bi elektrisale, hidrirajte kosu serumom.
3. Bilo da imate kratku ili dugu, ravnu ili kovrdžavu kosu, svaki pramen uzmite između kažiprsta i srednjeg prsta pa ošišajte jednako i to minimum 1 cm, pa kasnije možete seći još ako mislite da je potrebno.
4. Obavezno prekontrolišite da li su pramenovi jednaki sa svih strana. Dlačice koje strše pažljivo skratite makazama.
5. Takođe, pramen kose možete uvrtiti pa oštrim makazama ukloniti ispucale krajeve koji strše na površini uvrnutog pramena kose.
6. Lakše ćete se ošišati sami ako imate kovrdžavu kosu jer su ispucali krajevi uočljiviji, dok ravna i tanka kosa mora pažljivo da se skraćuje.
7. Za kućno šišanje bez greške, pitajte mamu, sestru, drugaricu ili partnera da vam proveri sve strane i ukaže na eventualne propuste koje ste napravili.
Povezano: 4 stvari koje OBAVEZNO trebate znati pre odlaska kod frizera!
_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
Ostavi odgovor
Vidi komentare