10 trikova za savršen izgled kose

Kosa vam se mrsi, elektriše, brzo masti? Ostali ste bez regeneratora ili pene za kosu? Ne brinite, ovih 10 trikova učiniće da vaša kosa uvek izgleda savršeno.

10 brzih saveta za sređenu kosu

Evo kako da vam kosa uvek lepo izgleda

1.Žurite, a niste stigli da operete kosu? Malo bebi pudera i problem će biti rešen! Sipajte bebi puder na teme glave i dobro utrljajte kako vam ne bi ostali beli tragovi. Puder će upiti masnoću i vaša kosa će izgledati kao sveže oprana. Ipak, ne preterujte sa ovim, ukoliko ne operete kosu između dva nanošenja bebi pudera, može vam se pojaviti perut.

2. Naleketrisanu kosu smirićete tako što na četku naprskate lak i prođete kroz kosu.

3.Ukoliko imate suvu kosu, prilikom feniranja, zatvorite vrata od kupatila (ne i za sve vreme sušenja kose). Para će dodatno snabdeti vašu kosu vlagom.

4.Ukoliko imate izrastak, probajte za cik-cak razdeljkom, manje će se videti.

5.Ukoliko želite da posvetlite svoju kosu na prirodan način, možete to učiniti uz pomoć čaja od kamilice i soka od limuna. Naravno, neće vam od crne kose postati plava, ali ukoliko imate prirodno svetlu kosu, probajte.

6. Ukoliko želite da promenite razdeljak, sedam dana ponavljajte sledeće: stavite gel, napravite željeni razdeljak, pričvrstite tankom ukosnicom i tako prespavajte.

7.Ukoliko vam je ponestalo pakovanje ili balzam za kosu, iskoristite ono što verovatno imate u kući – majonez. Ulje i jaja su vrlo delotvorni, a ne morate čak ni da pripremate ništa, dovoljno je samo da kupite majonez i nanesete ga poput balzama.

8.Ukoliko vam je ponestalo gela ili pene, možete se poslužiti pivom! Odličan je učvršćivać, hranljivo je za kosu, a miris ispari za par sekundi.

9.Pored piva, možete iskoristiti i sirće koje će dati neverovatan sjaj vašoj kosi. Kada isperete kosu, kašiku sirćeta nanesite na krajeve. Sačekajte par minuta i isperite.

10.Ukoliko vam se kosa dosta mrsi, leave-in regeneratori i losioni koji se prskaju vam mogu biti od pomoći. Nakon sušenja kose peškirom, nanesite prskalicu i raščešljate kosu odgovarajućom četkom.

Autor teksta: Anđelija sa bloga Cosmoholic

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!