3 frizure koje vizuelno čine vaše lice užim

By  |  0 Comments

Imate okruglo lice ili čak ovalno lice ali biste voleli da je malo uže? Možda je frizura koju birate pogrešna za vas? Pogledajte koje 3 frizure čine lice vizuelno užim.

3 frizure koje „menjaju“ oblik lica

1. Stepenasto šišanje

Ako imate dugačku kosu a želite da „izdužite“ lice, najbolje je da to učinite pomoću šišanja u slojevima. Ova frizura najbolje stvara iluziju uskog lica. Pri tom vodite računa da se obim kose nalazi u nižim delovina, nikako u srednjim jer volumen u sredini, tj. u nivou lica, ga vizuelno širi. Pretanjene krajeve zaboravite. Ovako ošišana kosa jednostavna je i za održavanje a izbor frizura je veliki.  Možete je fenirati, uvijati figarom, praviti meke lokne ili talase…

duga kosa

2. Lob (Long bob)

Aktuelan već više od godinu dana. Jednostavan za održavanje. Lob je postao apsolutno najpopularnija frizura širom sveta. Ali, osim toga, lob ima još jednu skrivenu prednost. On „sužava“ lice, tačnije uokviruje ga. Za postizanje takvog efekta važno je da kosa bude par centimetara ispod brade, otprilike od 3cm ili do ključne kosti. Lob ne znači da morate imati celu kosu u istoj dužini. Slobodno se poigrajte sa slojevima.

Ono što treba da izbegavate, ako želite da vizuelno smanjite lice, su dužina do ili iznad brade (to je već bob frizura) i potpuno ravne rezove. Oni treba da budu pod uglovima, ako želite „uže“ lice.

Pogledajte galeriju 7 lob frizura.

3. Kose šiške

Stepenastu frizuru ili lob možete kombinovati sa kosim šiškama. One su apsolutni hit kako na dugoj, tako i na kratkoj kosi (galerija pixie frizura). Njihova dužina, da bi imala efelat izduživanja, u najkraćem delu ne treba da bude kraća od sredine nosa.  Šiške su idealne za osobe koje smatraju svoje oči najlepšim na licu jer će upravo one biti najistaknutije ako nosite šiške.

kose siske

Na kraju, da biste odabrali pravu frizuru za „izduživanje“ lica, važno je da u obzir uzmete debljinu dlake i teksturu kose, ali i vaše navike za održavanje kose i frizure. Zato se prepustite frizeru u koga imate poverenja. Ipak vam se „radi o glavi“.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!