Dva neobična načina da napravite predivne lokne

By  |  2 Comments

Kroz sadržaj ovog korisnog teksta, podelićemo sa vama dva pomalo neobična, ali jako jednostavna načina, kako da napravite predivne lokne.


Oba načina, zahtevaju samo malo vašeg truda i veštine, jako malo vremena i par vrlo dostupnih rekvizita. Da vas ne bismo dugo držali u dilemi, predlažemo da pročitate oba načina i odlučite koji pre želite da isprobate.

Prvi način da napravite predivne lokne

Pre nego što počnete da pravite svoje lokne, potrebno je da pripremite:

Proces pravljenja lokni

Za realizaciju ovog načina pravljenja lokni, neophodno je da vam kosa bude čista i suva. Takvu kosu, prvo dobro očešljajte. Aluminijumsku kuhinjsku foliju, iseckajte na puno trakica, koje su široke oko tri centimetra i dugačke onoliko koliko je široka folija na rolni. Dakle, foliju sa rolne secite na svaka tri centimetra po širini.

Kada ste pripremili dovoljno trakica od folije, odvajajte pramen po pramen kose, zamotajte ga prvo oko prsta, a zatim umotajte čvrsto u foliju. Prilikom umotavanja pramenova u foliju, savijajte foliju pravilno, a ne gužvanjem i potrudite se da dobro obuhvati pramen sa svih strana.

Ponavljajte umotavanje pramenova, sve dok ne umotate svaki pramen koji želite. Nakon što ste sve pramenove uvili, uključite fen za kosu na najjači stepen i dobro zagrejte svaku foliju. Pritom, budite oprezni da se dodirom folije ne izgorite, jer će ona postati prilično vrela.

Kada se sve folije dobro zagreju, isključite fen i sačekajte da se folije ohlade. Kada se folije ohlade, odmotajte ih i oslobodite pramenove koji su se pretvorili u predivne lokne.

Ukoliko vam se neki pramen nije uvio, možete ponoviti postupak samo na njemu. Na ovaj način, možete praviti sitnije i krupnije lokne. To zavisi od debljine pramenova koje umotavate.

Za realizaciju ovog načina, možete umesto fena koristiti i presu za kosu. Ako se odlučite za to, onda obavite sve na isti način sve do momenta kada uključujete fen. Tada, umesto fena, dobro zagrejte presu i njom pritisnite svaki komad folije na tačno deset sekundi. To je dovoljno vremena da se folija zagreje i utiče da se pramenovi uviju. Ukoliko prekoračite predloženih deset sekundi, folija može izgoreti i oštetiti kosu.

Drugi način da napravite predivne lokne

Da bi ste na nešto drugačiji način napravili predivne lokne, biće vam potreban samo jedan širi lastiš. Njegova tačno preporučena širina, zavisi od toga koliko krupne ili sitne lokne želite da napravite. Uglavnom, dovoljno je da koristite lastiš širine oko tri do četiri centimetra.

Kada ste pripremili lastiš, precizno ga obavijte oko glave i vežite, tako da bude čvrsto postavljen, ali da vas ne steže. Zatim, operite kosu i prosušite je. Kada kosa bude polu suva, očešljajte je na pramenove i svaki pramen pažljivo i precizno zamotajte oko lastiša. Kada zamotate svaki pramen, sačekajte da se kosa prirodno osuši do kraja. Za to je potrebno nekoliko sati. Nakon tog vremenskog intervala, odmotajte pramen po pramen sa lastiša, skinite lastiš sa glave i uživajte u svojim predivnim loknama.

Napomena

Bez obzira za koji način pravljenja lokni da se odlučite, one će biti postojanije i lepše, ukoliko ih nakon oblikovanja blago naprskate lakom za kosu. Lak za kosu, uvek prskajte sa udaljenosti od oko petnaest centimetara u odnosu na lokne. Tako će se ravnomerno raspršiti i neće ulepiti lokne.

Takođe, rešenje je i fluid za osvežavanje i definiciju kovrdža čiji sadržaj posebnih smola i brižljivo odabranih sastojaka kosi daju izuzetan sjaj i negu.

a1

Za više informacija, kliknite na sliku!

2 Comments

  1. anica

    10.10.2014. at 13:11

    Ja zaista ne razumem na koji nacin se umota kosa i sa folijom i sa lastisem. Mislim da nije dobro objasnjeno

  2. Milica

    16.10.2014. at 18:54

    Imas na youtube-u „Uvijanje kose carapom“. Ja je tako uvijam i prezadovoljna sam… Ne ostecuje se, a lokne su super… Pozdravcic!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!