Kreme za lice sa puževom sluzi

By  |  12 Comments

Činjenica da prirodna puževa sluz poseduje izuzetno pozitivne osobine i da ima korisno delovanje na kožu, poznata je još od perioda pre oko četiri stotine godina pre nove ere. Danas, puževa sluz je čest sastojak krema za lice i drugih kozmetičkih proizvoda.

 

Zbog puževe sluzi, Hipokrat je koristio i prepisivao terapiju puževima svima kod kojih su bile prisutne upale na koži. Danas, nakon više milenijuma od vremena Hipokrata, puževa sluz je zadržala svoje osobine i zato, njena upotreba je sve češća i prisutnija.

Kako se danas koristi puževa sluz?

Danas, puževa sluz se nešto ređe koristi u sirovom stanju, odnosno metodom upotrebe živih puževa. Češće, ona se koristi kao osnovni sastojak krema i kozmetičkih proizvoda za negu kože. Kako bi takve kreme efikasno delovale, one najkvalitetnije neretko sadrže i do osamdeset procenata puževe sluzi u svom sastavu. One manje kvalitetne sadrže manji procenat ovog sastojka, ali su nakon dugotrajnije upotrebe takođe efikasne i zaista pozitivno deluju na kožu.

Šta sve sadrži puževa sluz i kako deluje na kožu?

Zahvaljujući sastojcima puževe sluzi, puž je jedan od malobrojnih vrsta na planeti koje imaju sposobnost samoregeneracije. Ta sposobnost, omogućena je zbog prisustva alantoina u sluzi. Alantoin je supstanca koja najefikasnije od svih drugih supstanci koje se mogu naći u prirodi, deluje na ubrzanje procesa zarastanja rana i regeneracije tvrdog i mekog tkiva.

Kada dođe u kontakt sa ljudskom kožom, alantoin deluje tako što regeneriše ćelije kože, podstiče njihovo obnavljanje, neutrališe ožiljke i smiruje prisustvo upale. Pored alantoina, puževa sluz sadrži i brojne druge korisne sastojke, a to su:

Svaki od navedenih sastojaka posebno pozitivno i delotvorno utiče na ljudsku kožu. Konkretno:

 • Glikolna kiselina efikasno deluje na sprečavanje i uklanjanje bora, ali i na sprečavanje i uklanjanje pega i tamnih mrlja na koži.
 • Hijaluronska kiselina, o tome smo već u nekom od prethodnih tekstova pisali, obezbeđuje i čuva hidriranost kože. Ujedno predstavlja prirodan i neophodan element kože, a obzirom da se tokom starenja kože gubi, zahteva nadoknađivanje kako bi se smanjio i usporio proces pojave bora.
 • Kolagen, predstavlja osnovno vezivno tkivo kože koje spaja ćelije i čuva njihovu kompaktnost i čvrstinu.
 • Elastin, kao što i sam naziv elementa asocira, daje koži elastičnost i čuva njenu otpornost i vitalnost.
 • Vitamin A, oslobađa kožu od prisustva toksina i podstiče obnavljanje ćelija.
 • Vitamin B6, deluje na kožu protivupalno.
 • Vitamin C, pospešuje obnavljanje kolagena i elastina u koži, oslobađa kožu od toksina i pozitivnih radikala i pojačava stepen hidriranosti.

Iz svih navedenih informacija, jasno se može zaključiti da je upotreba krema na bazi puževe sluzi, više nego efikasna u borbi protiv bora i u poboljšavanju kvaliteta kože. Uz to, ovakve kreme deluju apsolutno bezbedno i pozitivno kako na mladu i osetljivu kožu, tako i na zrelu kožu pokrivenu intezivnim znacima starenja. Najefikasniji rezultati delovanja, postižu se nakon uporne i neprekidne upotrebe kreme.

10 veličanstvenih anti-aging sastojaka!

Da li su registrovane negativne posledice upotrebe ovakvih krema?

Obzirom da je puževa sluz apsolutno prirodan i bezopasan sastojak isključene su bilo kakve nus-pojave, štetni efekti i posledice upotrebe i delovanja ovakvih krema.

12 Comments

 1. Branka

  04.09.2015. at 08:53

  Ja sam isprobala Celloderm kremu od puža i zaista deluje! Meni je pomogla da očistim ten u kratkom roku. Imala sam pre bubuljice po obrazima (rekao mi lekar da je to bilo od hormona) i Celloderm mi je pomogao, to sve se isušilo i lice lepo čisto kao suza!

  • Bojana

   02.10.2015. at 11:54

   Koliko dugo treba da se koristi krema..da bih vec videla rezultate?

   • GospodjicaJ

    11.10.2015. at 18:19

    Draga Bojana,

    Svaku kremu treba koristiti minimalno 15 dana da bi se videlo da li Vam odgovara i da li ima nekih promena na kozi. Neke promene su vidljive odmah, nakon svega par koriscenja 🙂

 2. Bojana

  05.10.2015. at 09:37

  Postovanje…Molim vas da li mozete da mi pomognete pri izboru krema od puzeve sluzi..da li je bolja celloderm gel ili multiaktiv krema?U nedoumici sam..jako mi je bitno da izaberem pravu kremu..a imam osetljivo lice i problematicnu kozu..a imam neopisivu zelju da ocistim lice? Hvala unapred!

  • GospodjicaJ

   11.10.2015. at 18:18

   Draga Bojana,

   Ako je Vas problem necista koza lica, najpre bismo Vam savetovali posetu dobrom kozmeticaru/dermatologu. Sto se krema tice, kao i kod ostalih proiyvoda, to je individualne stvar. Ono sto odgovara jednoj osobi, drugoj mozda uopste neodgovara. Puzeva sluz u svakom slucaju obnavlja i regenerise kozu lica 🙂

 3. Romans petrovic

  28.11.2015. at 13:42

  Zelim da narucim cremu Od puzeva protv mrlja crvenila akni I ozuljka molim vas pomozite kako da dodem do e-mail ili broj contact hvala

  • GospodjicaJ

   03.12.2015. at 21:21

   Postovana,

   Mi ne mozemo da Vam pomognemo jer nismo u tu svrhu koristili nijednu kremu da bismo mogli da Vam preporucimo. Najbolje je da potrazite na Google-u.

   Pozdrav 🙂

 4. Dusko

  11.02.2016. at 14:53

  Postovani,
  schnecken gel sa ekstraktom puzeve sluzi mozete naruciti ovde:
  facebook.com/Puzev-gel-Srbija-948796905209854/

 5. denis

  11.02.2016. at 22:56

  koliko kosta ta krema

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!