“Baby Hair” trend: Kako da stilizujete ove neposlušne dlačice?

baby hair trend

Ako redovno pratite hair trendove na društvenim mrežama, sigurno ste do sada primetili ekspanziju “baby hair” trenda. Ovo nije ništa novo – baby hair dlačice koje rastu oko linije kose su stilizovale i ponosno nosile obojene žene (crnkinje i Latine), tokom 90-ih godina. Danas, mnoge poznate ličnosti su prigrlile i oživele ovaj trend, poput Alicie Keys, Beyonce, Rihanne, Jennifer Lopez i Kylie Jenner. U nastavku vam otkrivamo sve o ovom pomalo bizarnom trendu.

Šta je tačno “baby hair”?

“Baby Hair” je posebna vrsta dlaka, koja raste oko linije kose, i ima drugačiju teksturu od ostatka kose. Ove dlake su tanje i nežnije, i rastu oko prednje linije kose, kao i oko korena vrata. Uz pomoć styling proizvoda, ove dlačice se mogu zalizati na dole, ili kreirati razne šare i oblici, baš kao što to rade poznate ličnosti!

Ne postoji nikakav poseban plan nege baby hair dlačica, baš kao što ne postoji ni garancija da će vam dlačice oko linije kose biti zaglađene i ravne. U zavisnosti od vaše prirodne teksture kose, baby hair dlačice će biti ravne, uvijene ili loknaste. Kod nekih osoba, baby hair dlačice mogu imati čak i drugačiju teksturu od ostatka kose. Mogu biti mekše i lomljivije, zato je potrebna nežna manipulacija njima.

Povezano: Niste oprale kosu? 5 lakih frizura koje će to sakriti!

Kako da ih stilizujete?

Uz pomoć malo gela za kosu, lako možete stilizovati ove neposlušne dlačice, pa čak i kreirati različite oblike, baš poput poznatih ličnosti. U nastavku pogledajte najinspirativnije primere “baby hair” trenda!

Mi vam predlažemo Subrina Professional EGO TRIP gel za kosu.

Pročitajte još i: 7 trikova za stilizovanje kose koji će vam olakšati jutarnje pravljenje frizure!

error: Content is protected !!