Kako da se rešite suve kože na stopalima – 6 metoda

suva koža stopala

Mrtva i suva koža na stopalima je prirodni način organizma da zaštiti stopala od spoljašnje sredine. Mrtva koža se nakuplja i zbog nedostatka vlage, ukoliko su vam stopala stalno u zatvorenoj obući ili čarapama, ili kao psoledica trenja od hodanja ili trčanja. Suva koža se može formirati ukoliko ne brinete redovno o koži stopala, ne pilingujete ih i ne mažete. U nastavku vam donosimo 6 efikasnih metoda kako da se rešite suve kože na stopalima!

Kako da efikasno uklonite suvu kožu sa stopala?

#1: Pumice kamen

Pumice kamen je prirodna stena, formirana od lave, koja vam može pomoći da uklonite mrtvu kožu i zadebljanja sa stopala. Kako se pravilno koristi kamen za pete?

  • Umočite kamen u toplu vodu, a pre toga možete i sama stopala potopiti na 10 minuta u vodu.
  • Nežno masirajte stopala kružnim pokretima, kako biste uklonili mrtvu kožu. Fokusirajte se na gornji sloj suve kože.
  • Nanesite posle losion ili kremu, kako biste hidrirali stopala.

Nikada ne koristite kamen na povređenoj koži stopala.

pumice kamen

#2: Piling za stopala

Piling za stopala je nezamenljiv proizvod ukoliko tražite efikasno sredstvo za uklanjanje mrtve kože stopala. Možete ga napraviti i same – samo pomešajte 2 kašike morske soli sa jednakom količinom baby ulja i limunovog soka.

Nanesite piling direktno na stopala i uz pomoć četke ili sunđera trljajte kako biste skinuli suvu kožu i mrtve ćelije sa površine stopala.

Naša preporuka je NSP Piling krema za stopala.

piling za stopala

#3: Ovseni piling

Možete koristiti i piling od ovsa, kako biste napravili domaći piling za uklanjanje mrtve kože stopala. Pomešajte jednake delove ovsa i ružine vodice ili mleka, kako biste napravili pastu. Nanesite piling i ostavite ga da deluje 20-30 minuta. Potom, odgovarajućom četkom istrljajte stopala. Isperite vodom i nanesite kremu.

#4: Kupka od sirćeta

Kupka za stopala sa jabukovim sirćetom omekšava stopala i vrši blagi hemijski piling koji uklanja suvu i mrtvu kožu. Za ovu kupku, koristite mlaku ili hlaldnu vodu, jer topla može još više isušiti kožu. Pomešajte 1 deo sirćeta sa 2 dela vode, i u početku natapajte stopala 5-10 minuta.

Posle toga, možete istrljati stopala uz pomoć pumice kamena. Nakon ovog tretmana nanesite kremu ili vazelin, i obujte čarapice, koje će zadržati vlagu unutar kože.

kupka za stopala

#5: Baby foot peel

Baby Foot peel je popularni, jednosatni kućni tretman za uklanjanje mrtvih ćelija kože i zaglađivanje stopala. Ovaj tretman se obično nalazi u formi najlonskih čarapica, koje su napunjene tečnošću na bazi voćnih kiselina, koje tokom sat vremena, koliko se drže, natapaju kožu i uklanjaju mrtve ćelije.

Nakon obuvanja ovih čarapica, one se pričvrste lepljivom trakom i nose sat do sat i po. Posle toga se skidaju i stopala se ispiraju vodom. Stopala bi trebalo da se kvase svakog dana i natapaju u kupki, kako biste potpomogli proces ljuštenja mrtve kože.

#6: Kupka na bazi sode bikarbone

Soda bikarbona je popularani kućni tretman za uklanjanje suve kože na stopalima. Ako imate osetljivu kožu ili alergije, preporučujemo da ne koristite sodu na stopalima.

Napravite kupku za omekšavanje suve kože, tako što ćete sipati 2-3 kašike lavor tople vode i potopiti stopala na 10-20 minuta. Potom stopala istrljajte pumice kamenom i negujte ih hranljivom kremom.

Za negu stopala, preporučujemo NSP Osvežavajući balzam za stopala.

krema za stopala

error: Content is protected !!