Kako da oživite umornu i beživotnu kosu i kožu?

beživotna kosa i koža

Zima može da učini da vaš ten i kosa deluju sivo, umorno i beživotno – jednom rečju bez sjaja. Zato morate promentiti neke stvari u vašoj rutini – počevši od načina na koji čistite lice, pa sve do jastičnica na kojima spavate. U nastavku pročitajte kako da povratite blistavost kosi i koži u ovom sumornom periodu bez sunca!

Beživotna kosa i koža – povratite im sjaj!

#1: Prvo piling!

U hladnim mesecima se jako fokusiramo da nam koža bude hidrirana, tako da često zaboravimo da je redovno ispilingujemo. Najvažniji korak u održavanju blistavosti kože  jeste uklanjanje mrtvih ćelija kože. Dobar piling će instantno učiniti vaš ten glatkijim i osveženim.

Plus – sastojci iz seruma i krema će mnogo bolje delovati jer neće imati barijeru mrtvih ćelilja. Dermatolozi ssavetuju da se radije odlučite za tečne pilinge u vidu tonika sa glikolnom kiselinom, pre nego da trljate kožu grubim mehaničkim pilingom.

Predlažemo blagi Skinology AHA tonik sa 5% voćnih kiselina, kao tretman nekoliko puta nedeljno za uklanjanje mrtvih ćelija kože.

beživotna kosa i koža

#2: Jutarnje umivanje samo vodom

Održavanje blistave kože znači da čuvate njen prirodni vlažeći faktor (NMF) – miks aminokiselina, uree i drugih sastojaka koji se prirodno nalaze u koži. Oko 50. godine, nivo NMF-a u koži počinje da se smanjuje što isušuje kožu, čineći da ona izgleda beživotno. Zato ograničite čišćenje lica na jednom dnevno nekim sredstvom bez sulfata, a ujutru se umijte čistom vodom.

#3: Potražite sastojke za blistavost kože

Posle čišćenje, posegnite za serumima i kremama koji sadrže sastojke koji tenu vraćaju sjaj: to su vitamin C, niacinamid i peptidi. Ili isprobajte trik da naprskajte lice termalnom vodom ili tonikom u spreju, pre nanošenja krema, jer vlažna koža zadrava više vlage iz proizvoda koje nanesete.

Naš savet je da isprobate Skinology Serum sa vitaminom C, koji koži vraća blistavost i vitalnost.

beživotna kosa i koža

#4: “Uradi sama” masaža lica

Super lak način da oživite umornu kožu jeste da priuštite sebi 5-minutnu masažu uljanim čisačem lica, koja pojačaa cirkulaciju krvi. Prstima povlačite poteze naviše duž vilice, obraza i čela. Krenute od centra lica ka spolja – ispod usana do uha, od jagodica kao slepoočnicama, i od centra čela ka stranicama čela.

#5: Utapkajte višak vode iz kose

Tapkanje peškirom je mnogo bolja opcija nego grubo trljanje kose, kako biste izvukli višak vode. Trljanje otvara kutikulu, ostavljajući dlaku grubom, tako da ne može da reflektuje svetlost. Takodje još jedan savet za kosu – sušite je 15 minuta pre feniranja, kako bi ona bila delimično suva, da biste manje vremena proveli pod toplotom, i na taj način sačuvali prirodan sjaj.

Povezano: Top 10 saveta kako da vam se kosa sija poput ogledala!

#6: Preliv umesto farbanja

Blanš i trajne farbe oštećuju dlaku, čineći da ona izgleda mrtvo i beživotno. Umesto ovih agresivnih načina farbaja, odaberite svežiju alternativu: preliv. Naravno, ovo funkcioniše samo u slučaju da nemate sede vlasi. Preliv na nanosi boju unutar dlake, niti skida vašu prirodnu boju, već daje sjaj sa hidrirajućim sastojcima, koji osvežava vašu prirodnu boju kose.

beživotna kosa i koža

#7: Svilena jastičnica za veći sjaj kose

Buđenje sa sjajnom kosom zahteva da zamenite vašu pamučnu jastučnicu svilenom ili satenskom. Na ovaj način ćete zaštititi kosu od otvaranja kutikule koje nastaje kada se prevrćete noći i trljate kosu o pamučnu jastičnicu. Svila smanjuje trenje i gubitak vlage koji se dešava sa pamukom.

Pročitajte još i: “Uradi sama” serum za blistavu kožu sa aloe verom i uljima

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!