Boje kose u trendu za jesen 2022: Raskošne nijanse plave, smeđe i crvene

boje kose jesen 2022
Instagram/Printscreen

Ako već neko vreme tražite izgovor da promenite boju kose – ovo je znak da “smete”! Početak novog godišnjeg doba, sa svim toplim nijansama koje donosi, deluje kao pravi trenutak da potražite nove trendy nijanse kose, koje ne moraju čini drastičnu promenu! Dok su prolećne i letnje nijanase kose podrazumevale poljubac sunca u kosi i neke neobične pink boje, koloristi očekuju raskošne tople boje, za jesenju sezonu! U nastavku donosimo 8 trendy nijansi kose, s kojima nećete pogrešiti!

Ove nijanse kose će biti u trendu za jesen 2022: Top 8

#1: Boja dimljenog kestena (Smoked Chestnut)

Ova bogata, a opet prigušena smeđa nijansa će biti na vrhu top-liste boja kose za ovu sezonu! Savršena je da zakoračite u jesen, i njom istaknete boju očiju i tena. Frizeri predlažu da uradite “all-over” boju, i potom dodate preliv, kako biste održavale ovu blistavu neutralno smeđu boju!

#2: Tamna med-plava (Dark Honey Blonde)

Ako ne želite da se odreknete blistavo plave kose, ni tokom jeseni – zakoračite u tople tonove meda! Ova nijansa je neutralno zlatna, sa dosta dimenzije i dodirom topline, ali bez preterivanja niti mesinganih tonova. Trenutna boja Khloe Kardashian je odličan primer ovog trenda.

View this post on Instagram

A post shared by Khloé Kardashian (@khloekardashian)

#3: Topla crveno-smeđa (Warm Red-Brown)

Ako vam je boja bakra previše smela, ali ipak želite da oprezno zakoračite u crvenkaste tonove, razmotrite ovu toplu crveno-smeđu boju. Ova nijansa predstavlja savršenu tranziciju u novu sezonu, jer je prigušena u odnosu na trend bakarne kose.

Pročitajte još i: 5 frizura u trendu za jesen 2022 – Stepenovi, paž i volumen

#4: Prepečena karamela (Toasted Caramel)

Ne morate se odreći jarke plave boje koju ste nosili celog leta,ali želite blagu promenu tonaliteta? Odlučite se za malo zlatnih tonova, umesto ledenih hladno-plavih. Dodavanjem zlatne boje u formulu, obogatićete boju i dodati dubinu. Ovo je odličan način da počnete blagi prelaz u tamnije, raskošnije nijanse.

#5: Kola sa višnjom (Cherry Cola)

Za sve ljubiteljke ljubičastih i crvenih tonova na tamnoj podlozi, jesen je vaša sezona! Ovaj cherry cola izgled sa mahagoni tonovima koketira sa crvenom i ljubičastom. Jedan od lakših načina da isprobate ovaj trend jeste da preko smeđe kose nanesete privremenu masku za bojenje kose. Videćete dubinu smeđe kose sve vreme, ali crveni sjaj će da daje prelepi odsjaj boji.

Naš predlog kolor maske za ovaj efekat je Subrina Professional REFRESH kolor maska u Burgundy nijansi!

#6: Ponoćno crna (Midnight Black)

Prema mišljenju celebrity kolorista, mnoge dame u Holivudu se odlučuju na što tamniju kosu, a posebno klijenti sa prirodno veoma tamnom bojom. Veliki broj dama ponosno nosi ponoćno crnu kosu, sa dosta zdravog sjaja. Samo pogledajte gavran-crvenu sjajnu nijansu koju nosi Megan Fox!

#7: Francuski smeđa (French-girl Brunette)

Za brinete koje traže jesenju promenu, jedan od vodećih trendova biće jedna vidljivi bronzani pramenčići, koji predstavljaju ostatak leta u smeđoj kosi. Ovi suptilni poljupci bronzane boje daju dimenciju  chic vajb francuske lepote.

#8: Ušuškana plava (Cosy Blonde)

Ove jeseni, plavuše će dodati notu ušuškanosti svojoj plavoj kosi, dodavajući dubinu i prirodne nijanse. Tamniji prelivi i tamniji pramenovi će odraditi ovaj posao za vas! Ova praksa će kreirati dubinu i dozvoliti plavušama da ipak ponesi taj jesenji vajb. Ova, toplija plava nijansa, laka za održavanje će biti kao predah posle leta provedenog pod suncem.

Pročitajte još i: Manikir trendovi za jesen 2022 – 8 predloga koji će privući poglede

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!