“Boyfriend Bob”: Super-kratka frizura koja je IN za zimsku sezonu

boyfriend bob
Instagram/Printscreen

U poslednjih nekoliko meseci, bili smo svedoci više različitih “haircut” trendova. Ipak, paž je frizura koja ima neprikosnoveni primat u 2022., kada je reč o kratkim frizurama. Ove zime, aktuelan je nešto drastičniji paž: “boyfriend bob”. Kao što samo ime sugeriše, ovaj paž je kratak, oštar i pomalo “neuredan”. Inspiracija za ovaj paž su kratke frizure vaših omiljenih poznatih ličnosti – samo se setite Leonarda Dikaprija u “Titaniku” ili Natali Imbrulja u njenom “Torn” muzičkom spotu. U nastavku saznajte sve o “boyfriend bob” frizuri!

Kakav je “boyfriend” paž?

Profesionalno, ova frizura se naziva “box bob”, oštra, tupo sečena frizura, koja doseže do vilične kosti, ili tik ispod nje. U idealnim uslovima, ova frizura nema stepenove, a veoma liči na muške kratke frizure iz 90-ih, posebno na “curtain” frizuru, ali malo dužu, sa razdeljkom na sredini. Može se nositi kao ravna frizura, ili sa mekim talasima.

Radi se o “kockastom” pažu, koji laska obliku lica, lako se stilizuje i može se prilagoditi vašem ličnom stilu. Možete ga nositi kao glatku frizuru, za taj oštri, “clean cut” izgled, ili “edgy” sa dodatom teksturom, za “neuredan” look. Pre šišanja, razgovarajte sa stilistom, koji će vas posavetovati šta je najbolje za vas, a uzeće u obzir i vaš oblik lica, vašu dnevnu rutinu stilizovanja kose itd.

Povezano: Brzi trik da otkrijete da li će vam stajati paž frizura?

View this post on Instagram

A post shared by SAL SALCEDO (@salsalhair)

Stilizovanje “boyfriend” paža

Ako želite veoma ravan izgled, tu je neminovno potrebno feniranje ili peglanje kose – a kako ne biste dobili ravan izgled korena, dodajte prah za volumen, koji će izdići koren i dati vam visinu frizure. Takođe, kvalitetan silikonsko-uljani serum nanet na dužinu i krajeve je ključan za “boyfriend bob”.

Mi vam predlažemo Subrina Professional Volume of Dust prah.

Ukoliko preferirate više teksture u kosi, prah za volumen nanesite i na dužinu, i blago pogužvajte kosu, kako biste dobili “beachy look”. Isto možete postići texture sprejem. Naš predlog je Moroccanoil Texture sprej za kosu.

Finalni efekat

Sigurni smo da ova promena zahteva navikavanje i prilagođavanje, pošto je drastična, i definitivno nije za svakoga. Možete probati eksperimetisanje sa “grungy” šminkom – crna olovka, smokey eye, tamniji ruž. Isprobajte i “muške” odevne predmete, poput rolki, blejzera, dobrih košulja.

Kako vam se čini “boyfriend” paž?

Pročitajte još i: 6 lakih načina da modernizujete paž frizuru

error: Content is protected !!