“Brightening” šamponi za plavuše: Posvetlite i osvežite plavu kosu kod kuće!

brightening šamponi

Ako ste ponosna vlasnica plave kose, onda sigurno znate da plava kosa nikada ne može biti dovoljno svetla! Uvek može svetlije i blistavije, zar ne? U tome nam pomažu redovna farbanja, prelivi, ali “brightening” šamponi, koji imaju ulogu da posvetle kosu. Kako oni rade, da li vam trebaju i kako se koriste – sve to otkrivamo u nastavku teksta!

Šta je to “brightening” šampon i kako radi?

“Brighetning” šamponi su namenjeni plavoj, posvetljenoj i sedoj kosi, i za razliku od klasičnih šampona, sadrže agense koji blago posvetljuju kosu i uklanjaju naslage i žutilo sa dlake. Na taj način, vraćaju blistavost, jarku svetlu boju i čine da kosa izgleda sveže, kao posle farbanja. Plava kosa često poprimi žućkasti ili tamniji ton, posebno usled uticaja sredinskih faktora (UV zraci, dim, zagađenje), ali i toplotnog oštećenja usled stilizovanja kose. Ljubičasti šampon uspešno uklanja tople žute tonove, ali “brightening” šampon često sadrži i peroksid u malim koncentracijama, tako da zaista deluje na posvetljivanje boje.

brightening šamponi

Ovaj tip šampona može biti formulisan i sa prirodnim sastojcima koji posvetljuju boju, poput ekstrakta suncokreta, belog čaja, citrusa ili kamilice, i na taj način uklanjaju tamne naslage sa dlake, otkrivajući prirodno svetlu i jarku plavu kosu u punom spektru boja.

Kome je namenjen?

“Brightening” šampon je namenjen plavoj, posvetljenoj, kosi sa pramenovima, kao i sedoj/sivoj kosi. Mogu se koristiti na prirodnoj, ili farbanoj svetloj kosi, kao i na pramenovima. Možete ih koristiti jednom nedeljno, na taj način što ćete ih umasirati u kosu i ostaviti da deluju par minuta,pre konačnog ispiranja i nege.

Koje šampone za posvetljivanje preporučujemo?

Naš predlog je JOICO Blonde Life Brightening šampon i regenerator, specijalno namenjeni za održavanje boje plave kose!

brightening šamponi
brightening šamponi

Pročitajte još i: Specijalni proizvodi protiv žutila kose – upoznajte ljubičasti šampon!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!