“Velvet” manikir kao trend za jesen 2022: Somotski sjaj kojem nećete odoleti!

velvet manikir
Instagram/Printscreen

Nokti su trenutno u fokusu TikTok trendova, zahvaljujući “glazed donut” trendu, koji je lansirala Hailey Biber. Sada, scenu preuzimaju “velvet” nokti, ako je sudeći prema videima kreiranim u prethodnim danima. Ovaj manikir trend je savršen za jesen, jer izdiže vaše n okte na viši nivo, dajući im luxe, svilenkasti izgled, poput velura ili somota. O čemu se radi – pročitajte u nastavku teksta!

Kakvi su to “velvet” nokti?

Miks glitter i metalik lakova za nokte kreira ovaj glatki finiš, koji samo na oko deluje “fuzzy”, poput somota. Ovako se kreira iluzija teksture, pošto ove svetlucave čestice odbijaju svetlost, na isti način na koji to čini somot. Ovaj trendy manikir prvi je ponela nail-artistkinja iz Los Anđelesa, Amy Lee: njeni zeleni velvet nokti su postali tkao popularni, da je podelila čak i vodič kako da ih kreirate same.

Ovaj manikir trend se oslanja na somotski finiš i jarku boju, kako bi ostavio utisak. Ako želite da same postignete ovaj efekat, biće vam potreban “dip powder” prah, koji će utrljati u nokat, kako biste postigle željeni efekat. Postoji mnogo nijansi od kojih možete birati: od žalfija zelene, preko ametist ljubičaste, do boje šampanjca i pregorele pomorandže. Manikir artisti zapravo najčešće koriste gel lak, koji ima izuzetno fino mlevene čestice glitera, koje reflektuju svetlost na isti način kako to radi somotska tkanina.

Povezano: Italijanski manikir – upoznajte novi trend lakiranja, koji vizuelno produžava nokte!

Osim kompletnog manikira, ukoliko volite suptilniji efekat, to možete postići i frenč manikirom – namažite samo vrhove u “velvet” stilu i postignite taj minimalistički stil koji je sada veoma trendy.

U nastavku donosimo nekoliko predloga za inspiraciju za “velvet” nokte:

Pročitajte još i: Maslinasto zelena je trendy nijansa noktiju za jesen, zahvaljujući Seleni Gomez!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!