Italijanski manikir: Upoznajte novi trend lakiranja koji vizuelno produžava nokte!

italijanski manikir
Instagram/Printscreen

TikTok je, složićete se, nepresušan izvor inspiracije za najrazličitije manikir ideje. Prateći manikir artiste i maštovite TikTok kreatore, možete uvek biti u korak sa nail trendovima. Ovaj put, otkrivamo vam čari italijanskog manikira! Sigurno ste već čule za francuski i ruski manikir (a možda i američki, o kojem smo pisali OVDE), ali italijanski manikir će vas garantovano zaintrigirati! Radi se o pametnoj tehnici lakiranja noktiju, koja vizuelno produžava nokatnu ploču. Ostanite do kraja teksta kako biste saznali više o ovome!

Italijanski manikir – nova tehnika lakiranja noktiju

Viralni status ova manikir tehnika duguje nail tehničarki Alexandri Teleki (@thehotblendofficial) na TikToku. U videu koji je postao popularan širem Interneta, ona demonstrira trik koji se obično radi na kratkim, četvrtastim ili ovalno-četvrtastim notkima (“squoval”). Italijanski manikir se može koristiti kao tehnika lakiranja full-color manikira ili samo za mazanje vrhova. Negde se ova tehnika još naziva i “mediteranska tehnika lakiranja” noktiju i potiče naravno, iz Italije.

View this post on Instagram

A post shared by Katie D’Alessandro (@luxe.nailstudio)

O čemu se radi?

Italijanski manikir daje iluziju duže nokatne ploče, tako što se četkica približi što je moguće bliže zanoktici (bez dodirivanje kože, naravno). Tada se četkica povlači naviše prema vrhu nokta, lakirajući ostatak nokta, ali ostavljajći malu prazninu između ivice nokta i laka. Alternativno, ovo se može učiniti preciznijim, tako što se ultra-tanka četkica za nail-art umoči u skidač laka kako bi se “počistila” ivica. Ova tanka prazna linija daje iluziju dužine kratkoj nokatnoj ploči.

Povezano: Ruski manikir – zašto je tako dobar?

Italijanski manikir je odlična opcija za one koji žele da imaju kratke nokte, ali izdužen izgled. Time se postiže win-win situacija, pošto ova tehnika daje iluziju dužine noktiju, dok oni i dalje ostaju željene dužine. Osim toga, italijanski manikir može dati vizuelni efekat tanje nokatne ploče, što daje izgled tanjih prstiju. Jake, vibrantne boje, daju puni sjaj italijanskom manikiru, jer se još više vidi prostor između nalakiranog dela i “gole” ivice nokta.

Da li se može koristiti sa svakim lakom?

Da, ova tehnika se može primenjivati korišćenjem običnog laka, ali i gel-laka. Iako ova vrsta lakiranja noktiju može nekima izgledati “nedovršeno”, mnoge dame preferiraju ovakav nail stil. Ipak, pošto je ostavljeno malo prostora između nokta i laka na ivicama, neke dame mogu biti u iskušenju da “čačkaju” ili ljušte lak. Zato razmislite da li ste voljne da probate ovu manikir tehniku. Naravno, redovno mazanje zanoktica uljem se podrazumeva, kako bi one lepo izgledale.

Kako vam se dopada italijanski manikir? Da li ćete ga probati?

Pročitajte još i: Trendy manikir koji će vas osvojiti – nokti sa inicijalima

error: Content is protected !!