Ako ste fan tiramisua i crêpe palačinki – ovaj recept je definitivno za vas! Klasične tanke palačinke se filuju umućenom slatkom pavlakom, a završavaju se kakao prahom i prelivaju se najlepšim sosem od čokolade i kafe! Ako želite nešto drugačiji recept, koji se pritom brzo pravi, u nastavku vas čeka video-recept za tiramisu tortu od palačinki!
Tiramisu Crêpe torta – recept
Kombinacija kafe i čokolade je fantastična, a meke i tanke palačinke, u kombinaciji sa raskošnom slatkom pavlakom prosto mame da probate ovaj recept.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 70 ml ulja
- 1 litar mleka
- 6 supenih kašika šećera (za palačinke)
- 2-3 kašičice putera (za pečenje palačinki)
- 750 ml slatke pavlake
- 100 g šećera (za slatku pavlaku)
- 1 kašičica mlevene kafe
- 120 g vode
- 160 g čokolade za kuvanje
- 1 kašičica kakao praha
- 15 g kakao praha (za posipanje)
Priprema
#1: Napravite palačinke
Pomešajte brašno, ulje, mleko i 6 kašika šećera u velikoj posudi. Umešajte sve mikserom, dok se smesa ne sjedini. Potom, puterom podmažite veliki tiganj i uključite ga na srednju vatru. Sipajte smesu za palačinke, i okrenite svaku posle 1-2 minuta. Ponavljajte proces dok ne potrošite celu smesu. Ova količina sastojaka bi trebalo da bude dovoljna za oko 16 palačinki. Ostavite ih posle da se ohlade.
Povezano: Preukusni tiramisu – brz i jednostavan slatkiš koji se pravi za čas!
#2: Napravite čokoladno-kafeni sos
Dok se vaše palačinke hlade, napravite kafeni preliv. Sipajte vodu i kafu u šerpicu, i pustite da kafa proključa. Ubacite čokoladu u smesu, i mešajte dok se ne rastopi. Potom, sipajte kakao prah i ponovo mutite žicom za mućenje, dok se smesa na ujednači. Ostavite smesu u frižider uda se ohladi.
#3: Umutite slatku pavlaku
Mutite slatku pavlaku i 100 g šećera mikserom na jakoj brzini oko 4 minuta, dok smesa na bude u potpunosti umućena.
#4: Naslažite tortu od palačinki
Sada sledi ređanje slojeva torte: svaku palačinku premažite ravnomerno slatkom pavlakom. Potom, kada ste sve poslagali, pospite veću količinu kakao praha na vrh torte. Kada isečete tortu, i servirate je na tanjirić, prelijte parče čokoladno-kafenim prelivom.
Prijatno!
Video-recept pogledajte OVDE:
Pročitajte još i: Tiramisu kolačići – Mini verzija popularnog deserta koja se pravi za čas!
_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
Ostavi odgovor
Vidi komentare