Čvrsti šampon: Kako se koristi popularni “shampoo bar”?

čvrsti šampon

Posle dugog dana, nema ništa lepše od uskakanja pod tuš i pranja kose! Verovatno već imate svoj haircare sistem koji odlično funkcioniše,vali možda će vas najnoviji beauty trend inspirisati da malo promenite stvari. Danas vas upoznajemo sa trendom čvrstih šampona (shampoo bar-ova)! Ako se pitate kako se oni koriste, da li su bolji za vašu kosu i kako da ih uklopite u rutinu nege – mi imamo odgovore!

Kakav je to čvrsti šampon?

Čvrsti šamponi su se pojavili i u našim drogerijama, ali i kod proizvođača prirodne kozmetike i postaju sve popularniji proizvodi, imajući u vidu podizanje ekološke svesti potrošača. U pitanju je šampon, koji je u čvrstoj formi, poput sapuna. Iako čvrsti šampon nije nužno bolji za vašu kosu, on je odlična opcija za one koji žele da limitiraju količinu otpada. Ovi šamponi se obično pakuju u kartonsku kutiju, bez plastike ili folije.

shampoo bar

Čvrsti šamponi dolaze u različitim bojama, mirisima i formulama. Ako želite da isprobate ovaj trendy proizvod, znajte da dolazi u više varijanti, kako bi odgovarao baš vašemm tipu kose. Uglavnom se radi o sličnom efektu koji ima i tradicionalni šampon, ali u formi sapuna, međutim, potrebno je vreme da se prilagodite na novu formu proizvoda.

Koliko traje čvrsti šampon?

Ako se pitate – za koliko pranja kose možete iskorisititi jedan čvrsti šampon? To zavisi uglavnom od veličine “sapuna”, ali obično traju oko 50 pranja. Ako se pravilno čuvaju, mogu trajati i duže od regularnog šampona. Setite se samo koliko vam traje običan sapun za tuširanje, u poređenju sa gelom!

Povezano: Kako da odaberete pravi šampon prema tipu kose?

Kako se koristi čvrsti šampon?

Ako se nabavili čvrsti šampon, ali niste sigurni kako da ga pravilno koristite – spremili smo vam mini-vodič!

Korak #1: Nakvasite kosu

Naravno – pre nego što nanesete šampon, kosu morate pokvasiti. Dobro je nakvasite kako bi šampon mogao da “odradi” svoje.

Korak #2: Napravite penu

Uzmite vaš čvrsti sapun, i trljajte ga između ruku, baš onako kako biste to radili sa sapunom. Trebalo bi da dobijete penu, koju ćete potom naneti na kosu.

pranje kose

Korak #3: Istrljajte kosu

Kada ste dobili odgovarajuću količinu pene, bacite se na pranje kose! Nanesite sapunicu na kosu i masirajte teme, baš onako kao kada perete kosu regularnim šamponom. Kada ste gotovi, samo dobro isperite kosu, i nastavite sa balzamom ili maskom.

Povezano: 8 prirodnih načina da opete kosu bez šampona!

Korak #4: Pravilno ga spakujte

Čvrsti šampon ne smete ostaviti otvoren, jer ne sadrži nikakvo pakovanje, niti zaštitnu ambalažu. Kako biste ga pravilno čuvali, stavite ga u kutijicu za sapun ili neku metalnu kutiju sa poklopcem. Ovako ćete ga sačuvati od vode i vlage koja nastaje prilikom svakog tuširanja.

Ako preferirate klasični šampon, mi vam predlažemo bestseller iz Lepotica Beauty Shop-a, Subrina Professioanl VOLUME šampon za kosu.

Pročitajte još i: 8 razloga zašto treba da dodate šampon-čistač u rutinu nege!

Da li ste probali čvrsti šampon za kosu?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!