“Hair Cycling” metoda: Rotiranje proizvoda za kosu kao novi trend

hair cycling metoda

Čini se da svaki novi dan donese novi TikTok trend – i mi smo više nego voljni da ih isprobamo! Posle viralnog “skin cycling” trenda koji se odnosi na negu kože, ovaj koncept cikličnog korišćenja proizvoda preselio se i na kosu. Najbolje od svega je što vi verovatno već primenjujete ovaj princip nege, a toga nista ni svesni. U nastavku pročitajte više o “hair cycling” trendu.

Šta je tačno “hair cycling”?

Termin “hair cycling” je nastao iz viralnog “skin cycling” trenda, koji se odnosio na 4-dnevni skincare raspored koji je podrazumevao rotiranje između aktivnog sastojka i “dana za odmor kože”, odnosno čistu hidrataciju. “Hair cycling” se zasniva na sličnoj logici, koja se primenjuje na haircare rutini. Na primer – rotiranje proizvoda koji odgovaraju trenutnim potrebama vaše kose i kože glave, umesto stalnog korišćenja jednih te istih preparata.

"hair cycling"

Kako da započnete sa “hair cycling” metodom?

Za razliku od originalne “skin cycling” rutine (koja se zasniva na ISTOJ 4-dnevnoj rutini i rotaciji), “hair cycling” izgleda drugačije za svakoga. I to s dobrim razlogom – namera je da bolje upoznate vaše jedinstvene potrebe kose i kože glave. Ipak, neki suštinski proizvodi u ovoj meteodi su stalni. Proizvodi koje ćete koristiti variraju odnosu na vaš tip kose i ciljeve, klime u kojoj đivite i vaše styling prakse. Probajte ovu kombinaciju:

1. Proizvod za negu kože glave

2. Šampon čistač ili micelarni šampon

3. Jedan do dva dodatna šampona, koji su formulisani da deluju na jedinstvene brige vaše kose (uz odgovarajuće regeneratore)

4. Maska za kosu

5. Hranljivo ulje ili leave-in tretman

Važno je i to da znate da najveći broj “hair cycling” rutina se zanisva i na pauziranju svakodnevnog pranja kose. Zapamtite da je tanka linija između prečestog i onog suviše čestog pranja kose. Dok preterano pranje može lišiti vašu kosu vlage, nakupljanje naslaga na skalpu može doprineti slabljenju kose tokom vremena.

"hair cycling"

Zašto da probate “hair cycling”?

“Hair Cycling” je zapravo kreiranje promišljenije rutine nege kose, i zato može odgovarati svim tipovima i teksturama kose. Umesto što pratite jednu te istu rutinu, koja traje dok ne potrošite prozvdoe, vi osluškujete potrebe kose i stoga prilagođavate korišćenje ovih proizvoda. “Hair Cycling” je posebno koristan za ljude koji imaju više problema sa kosom (npr. masno teme, suvi krajevi, neželjeno uvijanje kose).

Pročitajte još i: Nova “skin cycling” metoda idealna je ako koristite retinol

error: Content is protected !!