Hair dusting – popularan način šišanja kose

By  |  0 Comments

Hair dusting je način šišanja kose koji će vam omogućiti da obnovite kosu uklanjanjem oštećenih i rascvetalih krajeva, a da pritom ne izgubite dužinu kose.

Važno je napomenuti da hair dusting – način šišanja koji je trenutno u fokusu na društvenim mrežama, frizeri uveliko godinama koriste kao alternativu tradicionalnom šišanju, samo nekada, umesto makaza, koriste druge alatke (npr. šišanje oštećenih vlasi svećom).

Ovaj način šišanja je ponovno proslavio Sal Salcedo – profesionalni frizer iz Los Anđelesa, podelivši video kako izgleda hair dusting i uporedivši ovu tehniku sa metodom uklanjanja ućebanih grudvica tkanine sa odeće. Ukratko: suva kosa se odvaja u pramenove čiji broj zavisi od gustine vaše kose; svaki pramen kose se zategne i izravna što je više moguće pa se sa samo nekoliko rezova makazama uklone nezdrave vlasi. Dužina ostaje ista, a vlasi su preporođene!

Povezano: Greške koje činite u frizerskom salonu, a sabotiraju šišanje i farbanje!

Pogledajte kako Sal Salcedo izvodi hair dusting tehniku:

A video posted by SAL SALCEDO (@salsalhair) on

Hair dusting je idealan način šišanja kada ne želite da odsečete mnogo kose, a treba da se oslobodite suvih i ispucalih delova koji se uvijaju i štrče te ne dozvoljavaju zdravoj kosi da raste. Iako je frizerima potrebno i vremena i preciznosti kako bi skratili oštećene vrhove na svim dužinama, vama definitivno neće biti problem da strpljivo čekate da vam kosa ponovo bude zdrava i negovana, posebno ako često koristite razne uređaje i proizvode za oblikovanje kose ili ako redovno farbate ili izbeljujete kosu.

Povezano: Vreme je za šišanje! Ovi znaci vam to sigurno govore!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!