“Hair Dusting” tehnika: Kako da ošišate ispucale krajeve kose kod kuće?

hair dusting

Ne šišanje, čak ni podrezivanje, hair dusting je tehnika u kojoj uklanjate samo ispucale vrhove, pramen po pramen. Kao rezultat toga, možete zadržati svoju dragocenu dužinu i rastati se samo sa oštećenim krajevima. Nezdrava kosa na kraju dovodi do lomljenja, a ti ispucali komadi će učiniti vaš put rasta kose mnogo težim. Normalno, ne bismo preporučili da sami šišate kosu, već da uradite hair dusting tehniku. Svako može to da uradi sam, a u nastavku imamo mnogo saveta i svih tutorijala koji su vam potrebni.

Šta znači “hair dusting”?

Nažalost, ispucali vrhovi neće nestati sami od sebe ili se popraviti, a ako se ostave sami, samo će se pogoršati. Ispucali vrhovi dovode do onoga što pucanje dlake, a to je kada se kosa lomi na tački koja čini pramen znatno kraćim od neprekinute kose. Štaviše, nemoguće je potpuno popraviti ispucale krajeve, a jedini način da ih se zaista rešite jeste da ih odsečete.

Hair dusting je idealan za one koji se naježe na pomisao na frizera (zašto frizeri uvek skinu više nego što kažu?!), ali ipak treba da osveže vrhove i oštećene pramenove. Termin hair dusting je samo nadimak za uklanjanje vrhova ili vrhova kose bez uklanjanja bilo kakve dužine.

Hair Dusting

Da li je hair dusting tehnika zdrava za kosu?

Da! To je zapravo poenta hair dusting-a – da biste uklonili nezdrave delove i otkrili krajeve koji izgledaju zdravo. Ono što nije zdravo je da nastavite da koristite toplotu, blanš i grubo trenje na kosi, a da se ne borite sa nekim od tih oštećenja pomoću maski i tretmana dubinskog kondicioniranja i uklanjanja oštećenih krajeva.

Povezano – 7 saveta kako da uvek budete zadovoljni šišanjem u salonu

Kako da sami uradite hair dusting na RAVNOJ kosi?

1. Osušite kosu.

Frizeri kažu da je najlakši način da očistite kosu kod kuće da počnete sa glatkom, suvom kosom. Verujte, mnogo je lakše videti dlačice koje štrče i treba ih podšišati, kada vam je kosa ispravljena.

2. Napravite sekcije

Radite sa jednim malim delom, a ostatak kose zakačite. Ako pokušate da šišate svu kosu odjednom, nećete biti tako temeljni.

3. Okrenite i isecite.

Frizerski omiljeni način da uoče ispucale krajeve kako bi ih lako odrezali je da uvrnu pramen dok ne vide male dlačice koje vire iz ostatka, a zatim ih iseku. Umesto da uvijate, možete takođe da čvrsto obmotate deo oko kažiprasta i pritisnete ga između prstiju da biste ga držali čvrsto (pogledajte video ispod da vidite na šta mislimp).

4. Ponovite korake dva i tri

Nastavite sa ovim procesom dok ne pregledate celu kosu i ne završite.

Kako da sami uradite hair dusting na KOVRDŽAVOJ kosi?

1. Sušite kosu.

Iako je najlakši način za dusting na puštenoj, ispravljenoj kosi, ispucale vrhove i dalje možete podrezati kada vam je kosa kovrdžava – samo se uverite da je potpuno suva.

2. Napravite sekcije

Uvek je lakše raditi na manjim delovima, zato držite mnogo šnalica u blizini i povucite ostatak kose unazad dok radite na jednom malom delu ili namotu odjednom.

3. Rastegnite kovrdžu i podržite

Čvrsto zategnite mali deo. Da biste ispucale krajeve izgurali i učinili ih vidljivijima, omotajte pramen preko prsta dok klizite rukom nadole do kraja. Odrežite sam vrh pramena, oko pola cm.

4. Ponavljanje.

Nastavite da delite kosu, rastežite kovrdže i secite ispucale vrhove dok ne pređete svaki poslednji deo.

Pročitajte još i – 7 pitanja koja treba da postavite sebi pre odlaska na šišanje u salon

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!